Historiepodden ger sig ut på stor Sverigeturné

Av den 28 maj, 2019

“Historiepodden” har sedan starten varit en av Sveriges mest populära podcasts och varje vecka har den cirka 175 000 lyssningar. Under hösten 2019 kommer Daniel Hermansson och Robin Olovsson ta “Historiepodden” till teaterscenen. Publik över hela landet får då se duon framföra, ”Den Stora Konspirationen”, en en nyskriven scenföreställning om några av de mest mytomspunna konspirationerna i världshistorien.

Varje söndag sedan våren 2014 har “Historiepodden” fängslat en trogen lyssnarskara med sin blandning av underhållning och folkbildning. Podcastens skapare, gymnasielärarna Daniel Hermansson och Robin Olovsson, har avhandlat stora och små händelser i världshistorien och lyssnarna har fått bekanta sig med berömda, okända och ökända karaktärer.

Efter succéföreställningen från 2018,  ”Historiepodden löser historiska mysterier”, ger de sig återigen ut på vägarna under hösten 2019, denna gång med en ännu ambitiösare scenföreställning med helt nyskrivet manus – ”Den Stora Konspirationen”. 

Det är ett välkänt psykologiskt fenomen att människor ser mönster där det egentligen inte finns några. Inom få fält blir detta lika tydligt som konspirationsteorierna. Att särskilja vad som är äkta eller bara är skuggor på väggen har aldrig varit enkelt. Vilket nog är anledningen till varför konspirationer fortsätter att vara så fascinerande än i dag säger Daniel Hermansson

– Vi ser galet mycket fram emot att åka ut i Sverige och träffa människor. När vi turnerade senast åkte vi bara till storstäderna och det högg till lite i hjärtat när någon skrev ”varför kommer ni inte till Umeå” eller liknande på sociala medier.”, säger Robin Olovsson.

Publiken kommer att få följa med på en resa där Robin och Daniel vägleder genom maktens mörka korridorer, slutna rum och hemliga sällskap, där de bryter ner några av historiens allra mest intressanta och mytomspunna konspirationer. 

Biljetterna till ”Den Stora Konspirationen” släpps den 27 maj. Föreställningens längd kommer att vara runt 90 minuter (utan paus).

Lördag 5 Oktober 2019 kan man se ”Den Stora Konspirationen” – Historiepodden på Frimis Salonger.

Nöje | Historiepodden ger sig ut på stor Sverigeturné 
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login