Highland Park introducerar THE LIGHT

Av den 15 oktober, 2018

Highland Park presenterar stolt sin senaste lansering THE LIGHT – efterföljaren till den tidigare releasen THE DARK och den sista lanseringen i en serie om två. Highland Park THE LIGHT är en 17-årig single malt whisky lagrad på amerikanska ekfat, med ljus och klar färg bjuder THE LIGHT på en distinkt och spännande smak med tydlig karaktär och inslag av ljungtorv, muskotnöt och vanilj.

Jason R. Craig, Brand Director på Highland Park, kommenterar: ”Med THE LIGHT och THE DARK vill vi berätta historien om våra förfäder, de nobla vikingakrigarna och förmedla de kontrastrika årstider och den intensiva balansen som är så karakteristisk för vår whisky. Vår prisbelönta whisky bjuder på smaker med inslag av rökig sötma som är ett resultat av vårt klimat och hantverksskicklighet”.

Presenterad i en exklusiv ljusgrön glasflaska med medföljande träbox lämnar designen tydlig referens till Highland Parks vikingahistoria. Flaskan pryds av en serpent-drake som även återfinns på träboxen, då med adderad runskrift längs svansen – ”THE DARK & THE LIGHT”. Ingraverat på baksidan av flaskan står det ”Skapad med stolthet på Orkney”, en hyllning till de män och kvinnor som möjliggör tillverkningen av Highland Parks single malt whisky.

Med THE LIGHT vill Highland Park fira våren och sommaren, den tid vi vaknar ur vår vinterdvala för att omfamna ljuset och varma sommardagar. Detta är en tid att tillbringa med vänner och familj, skapa nya bekantskaper och fira livet.

Highland Park THE LIGHT
Highland Park THE LIGHT är den andra lanseringen i en serie om två, en efterföljare till Highland Park THE DARK som lanserades i början av 2018. Båda lanseringarna kommer i en limiterad upplaga. 1200 flaskor lanseras på Systembolaget.

Lansering: 11 oktober
Pris: 1999 kr
Volym: 700 ml
Alkoholvolym: 52,9%
Artikelnummer:40335

Tasting notes
Färg: Ljust gyllene.
Smak: Karamelliserade päron, muskotnöt, vanilj, cederträ, ek och lätt torvrök.

Mat & Dryck | Highland Park
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login