Highland Park Fire Edition en whisky med krydda

Av den 15 mars, 2017

Ibland dyker det upp mer exklusiva drycker att prova på redaktionen, den här gången dök det in ett prov på Highland Park Fire Edition 15 år.

Det är inte varje dag man provar whisky som kostar 1999 kronor flaskan, men det är alltid roligt när det händer.

Whiskyn är som alltid när det häller Highland Park, destillerad två gånger i enkelpannor av koppar och har sedan lagrats på portvinsfat.

Doften är komplex med tydlig fatkaraktär, en viss rökighet och ljunghonung som hör till Highland Parks karaktär där finns också toner av äpple och pomerans.

Smaken är milt rökig, komplex och med tydliga toner av ljunghonung samt en klar fatkaraktär, man kan också känna toner av kola och nötter. Det hela avslutas med en tydlig kryddighet som hänger kvar en stund på tungan.

Detta är en whisky som håller sig kvar i munnen en stund men gör det på ett mycket trevligt sätt, en intressant sak med den här whiskyn är hur kryddigheten flyttar sig bakåt på tungan för mig när jag droppar i lite vatten.

Jag gillar verkligen denna whisky då man kan sitta och njuta av den länge, jag tycker också mycket om den milda rökighet som Highland Park bjuder på.

Highland Park Fire Edition 15 years
Nummer. 40048
Pris. 1999 kronor

Highland Park Fire Edition 15 years får hela…

Mat & Dryck | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login