Hernö High Coast Terroir Gin 2019 med smak av citrus och sommaräng

Av den 24 augusti, 2019

Den 28 augusti sker lanseringen av Hernö High Coast Terroir Gin 2019 på Systembolaget. 528 av totalt 716 flaskor når den svenska marknaden. 

– Höstens terroir gin kommer i en väldigt begränsad upplaga då förra årets rekordtorra sommar påverkat skörden av lokala bär och örter. Vi prioriterar vår hemmamarknad och dedikerar merparten av produktionen till Sverige, berättar Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

Jons mor Yvonne Hillgren har handplockat granskott, rönnbär, styvmorsviol och svartvinbärsblad som tillsammans med enbär sätter den karaktäristiska smaken på Hernö High Coast Terroir Gin 2019.

– Styvmorsviol är landskapsblomman för Ångermanland där destilleriet är beläget och det känns litet extra roligt att i år ha den med som smaksättare. Det förstärker den lokala anknytningen som utmärker Hernö High Coast Terroir Gin, berättar Jon.

Begränsad lansering i samband Hernö Gin Cocktail Awards.
Lanseringen av Hernö High Coast Terroir Gin sker årligen i samband med Hernö Gin Cocktail Awards, där huvudsyftet är att den används i vår globala cocktailtävling där finalisterna inte vet i förväg vilka smaker de kommer att konfronteras med.

– Kopplingen mellan produkten och cocktailtävlingen i den här här exklusiva lanseringen är en tydlig och långsiktig strategi, understryker Jon.

– Då förra årets rekord torra sommar påverkat tillgången på örter och bär i regionen är upplagan kraftigt begränsad i år. Vi månar om vår hemmamarknad och släpper 528 av totalt 716 flaskor på Systembolaget i Sverige. Av erfarenhet vet vi att det blir slutsålt snabbt, så det gäller att vara på hugget den 28 augusti klockan tio när vi släpper den via Systembolaget, avslutar Jon.

Alkoholvolym: Buteljerad vid 44,3%.
Lansering i Sverige: 528 flaskor.
Artikelnummer på Systembolaget: 85713.
Lanseringsdag: Onsdagen den 28 augusti kl. 10.

Dryck | Hernö High Coast Terroir Gin 2019 med smak av citrus och sommaräng
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login