Henrik Lundqvist lanserar klädkollektion för barn till förmån för Ronald McDonald Barnfond

Av den 2 december, 2016

Ishockeystjärnan Henrik Lundqvist är ambassadör för Ronald McDonald Barnfond i Sverige. Genom Henrik Lundqvist Foundation lanserar han nu en hockeyinspirerad klädkollektion för barn, Make A Save Collection, tillsammans med The BRAND. Överskottet från försäljningen skänks till förmån för utbyggnaden av Ronald McDonald Hus. Kollektionen finns till försäljning hos Babyshop.se från den 1 december.

Genom sin välgörenhetsorganisation Henrik Lundqvist Foundation fortsätter Henrik Lundqvist att bidra till det viktiga arbetet med Ronald McDonald Barnfond, så att fler familjer med svårt sjuka barn ska få möjlighet att bo nära specialistsjukhusen. För att stötta insamlingen har Therese och Henrik Lundqvist tillsammans med barnmodeföretaget The BRAND skapat en klädkollektion där överskottet av intäkterna går till Ronald McDonald Barnfond.

Det är fantastiskt roligt att kunna bidra till att bygga ut Ronald McDonald Husen så de kan ta emot fler barnfamiljer. Husen gör att alla kan vara tillsammans i en situation där hela ens familjeliv sätts på prov. Therese och jag har tagit fram en unik barnkollektion med inspiration från hockeyvärlden. Vi hoppas att många uppskattar kollektionen och vill bidra till den viktiga insamlingen, säger Henrik Lundqvist.

Henrik Lundqvist har genom Henrik Lundqvist Foundation även donerat 800 000 kronor till utbyggnaden av Ronald McDonald Hus i Göteborg. Det finns totalt fem Ronald McDonald Hus i Sverige som erbjuder familjer med svårt sjuka barn en hemlik boendemiljö nära ett specialistsjukhus under behandlingsperioden. Idag har husen inte tillräckligt med rum och varje år står nästan 1 000 barnfamiljer utan plats.

Nu går det att göra skillnad genom att köpa något av de snygga plaggen som Therese och Henrik designat till förmån för Ronald McDonald Barnfond. Vi är mycket glada över att de vill engagera sig och att de tillsammans med The BRAND tagit fram kollektionen. Initiativ som det här gör stor skillnad i vårt arbete för att vi ska kunna hjälpa ännu fler familjer i en svår tid i livet, säger Hanna Sandels, generalsekreterare för Ronald McDonald Barnfond.

Från den 1 december finns kollektionen som består av 20 plagg att köpa online på www.babyshop.se och i Babyshops butik i Sturegallerian i centrala Stockholm. Mellan 50-200 kronor per sålt plagg kommer doneras till Ronald McDonald Barnfond. Försäljningen pågår så länge lagret räcker.

Mode & Skönhet
Örebroguiden

 

You must be logged in to post a comment Login