Henrik Källman startar ny standup klubb på STÅ

Av den 21 februari, 2019

Henrik Källman hade för några år sedan standup klubb på East West men la den på is när han blev pappa, nu är han tillbaks i stan med klubben Lolebro på STÅ.

Premiärkvällen är redan slutsåld och då kommer Nisse Hallberg att inta Lolebros intima scen på STÅ dit det bara släppts 50 biljetter.

Jag möter upp Henrik på STÅ för att få veta mer om den nya klubben.

Berätta lite om klubben och konceptet.
– Jag har drivit standup klubb i flera år i Vingåker där jag bor samt i Katrineholm och snart Norrköping. För några år sedan drev jag en klubb i Örebro på East West där vi körde i tre säsonger tills jag blev pappa för då räckte inte tiden till, men nu började jag känna att det var dags igen Örebro är på något sätt min hemstad ändå för detta var vår stora stad som vi åkte till när vi skulle handla och sådant när jag var liten.

– Så jag hörde av mig till Ki för att se om han kände till någon bra lokal i och med att de sålt East West och då sa han att man skulle starta upp ett nytt ställe, jag var sedan över och kollade in stället vilket jag tyckte var as häftigt. Jag hade nog tänkt mig något lite större från början men när jag var på plats så kändes det as häftigt med en så tight och intim lokal. Dessutom fanns chansen att göra detta återkommande.

Hur många tillfällen finns bokade?
– Som det ser ut nu så finns det tre kvällar klara, premiärkvällen den 27 februari med Nisse Hallberg är redan slutsåld, den tionde april kommer Sandra Ilar som är väldigt populär just nu så där gäller det också att snabba sig på för att få biljetter, det tredje tillfället åttonde maj är inte riktigt klar än men den kommer vi gå ut med inom kort.

Vad har du för framtidsplaner med Lolebro?
– Det jag skulle vilja göra om jag får bestämma själv och att folk kommer är att köra var fjortonde dag, jag tycker verkligen att underlaget borde finnas och då kommer man inte behöva kolla utan att man vet att det är standup varannan onsdag tillexempel.

Vad blir det för typ av akter?
– När jag startade min klubb i Vingåker för tio år sedan blev jag förvånad över hur många bra komiker det fanns och varför var inte dessa kända. Så här kommer jag att visa upp dem som inte är så jätte kända och om man tittar på de stora namnen som är bokade så är väl Nisse Hallberg känd men inte jätte känd, så det är på den nivån de stora kommer hålla sig på. Sen kommer vi fylla på med de som kommer vara det stora namnet här om ett år eller två.

Så för er som har biljetter till premiären kommer det att bli en onsdag att minnas och för er andra så gäller det att säkra sina biljetter till den tionde april.

Karl-Johan Sandberg Nöje | Lolebro
Örebroguiden

 

 

You must be logged in to post a comment Login