Hellsingland Underground släpper nytt kommer till East West

Av den 7 december, 2016

Hellsingland Underground bildades sommaren 2006 när sångaren Charlie Granberg flyttade tillbaka till sin hemstad Ljusdal i Hälsingland, efter flera år i Stockholm. Detta var under MySpace glansdagar och efter att ha laddat deras första låtar i början av 2007, drog de fort till sig de en massa fans från hela världen.

De fick flera förstaplaceringar i olika MySpace-topplistor som ytterligare förstärkte deras popularitet. Hellsingland Underground’s första självbetitlade album släpptes i mars 2008, fick otroligt bra kritik och följdes av intensivt turnerande i både Sverige och Europa.

Deras album “Madness & Grace”, som kom ut under våren 2010 tog dem hela vägen till plats nr 6 på den svenska albumlistan, före artister som Lady Gaga, Pink m.fl. Mer turnerande följde, främst i Tyskland, där de även spelade in en hel konsert för den legendariska tv-showen Rockpalast på WDR, och uppträdde på ett “maximum security prison” i Bielefeld för deras interner.

Deras tredje album “Evil Will Prevail” kom ut i september 2012. Hellsingland Undergrounds främsta mål har alltid varit att skapa bra låtar med lång livslängd och djup, någonting som de tagit ännu några steg med på senaste plattan “Understanding Gravity”, som släpptes i april 2016.

De har omdefinierat exakt vad “ny musik” innebär, och det finns inte något annat band på planeten som kan skapa så här bra musik idag.
– Derric Miller, Hardrock Haven (US)

Om du gillar det nygamla 70-talsljudet av band som The Black Crowes eller Burning Tree, men med en extra krydda av Bruce Springsteen,kommer du älska det här.
– Craggy, Uberrock (UK)

Hellsingland Underground kombinerar mästerligt läckra gitarrsolon a la Thin Lizzy, countryrock-färgade ballader, pop hooks-bonanza och en inspirerade singer/songwriter frontfiguren Charlie Granberg, en katt av sällsynt talang.
– Alle Royale, Global Texan Chronicles (US / Tyskland).

Hellsingland Underground kommer till East West lördag 10 december, kl. 22.00 beräknas det starta.

Mer info här >>

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login