Hello Ocean spelar på Musikcafé i Gällersta Forngård

Av den 20 februari, 2018

För drygt en månad sedan släppte Hello Ocean sin första singel ”Jag finns kvar” och nu på onsdag den 21/2 spelar de på Musikcafé i Gällersta Forngård.

Detta evenemang är en försmak inför Gällersta visfestival och övriga artister är Marcus Lundin samt En brasskvartett med Everett Nelson i spetsen.

Örebroguiden träffade duon som består av Stina Svensson på sång och Erik Slätterberg på piano.

Berätta lite om nya singeln.
– Det var en av de allra första låtarna vi repade med tillsammans för drygt ett år sedan, jag har skrivit de och Erik har fixat med kompet och arrangemanget, säger Stina.

– Jag har själv brottats ganska mycket med dåligt självförtroende och låg självkänsla, låten handlar om den striden man har med sin inre kritiker, fortsätter hon.

–Själv fastnar jag alltid på textraden ”Våga ta plats i din egen verklighet” och för mig betyder den att man skall våga göra det man vill göra, säger Erik.

– Vi har nog båda haft våra tvivel om att våga satsa på musiken och lita på att det går, fortsätter han.

Kommer ni att släppa något mer i närtid?
– Vi jobbar för närvarande på nästa singel och den kommer om ett tag, vi har inte bestämt när än men låtarna blir klara succesivt. Just nu är vi inne i en färdigställandefas vilket är en arbetsam process som får ta den tid den tar, säger Erik.

– Vi har även en del spelningar framöver och vi gillar verkligen att spela live, bland annat har vi spelningen på Musikcaféet på Gällersta Forngård 21/2, säger Stina.

Hur ser sättningen ut när ni spelar live?
– Alla gånger hittills har det bara varit Erik och jag förutom en gång, men vi tycker att vi live kan fungera både som duo och med fullband, säger Stina.

Hur ser era musikaliska referenser ut?
– Vi har ganska olika musikalisk bakgrund vilket är ganska intressant, jag kommer från jazzen och mer improviserad musik men har även en fot i popen, säger Erik.

– Även jag har en fot i popen men ligger mer åt country och singer/songwriter hållet, Adele är också en stor favorit, säger Stina.

Vem är det som producerar er musik?
– Vi har producerat och spelat in en del själva men vi har också spelat in på musikhögskolan med Mathias Sääf somt med en tjej som heter Klara Alm, säger Stina.

– Sen är det Tobbe Carlsson på Carlsson Mastering som mixat och mastrat, fortsätter hon.

Då får jag tacka för samtalet och önska lycka till framöver.

» Mer info här «

Karl-Johan Sandberg, Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login