Hela sex filmer går upp på Filmstaden fredag 1 juni

Av den 28 maj, 2018

Fredag 1 juni är det dags för inte mindre än hela sex filmer att gå upp på den vita duken – Veere Di Weeding – Bollywood, Destination Europa, Under the Tree, Adrift, LasseMajas detektivbyrå – Det första mysteriet samt A Ciambra – Berättelsen om Pio.


Veere Di Weeding – Bollywood

2 timKomedi, Drama15 år
De fyra barndomsvännerna Kalindi, Avni, Meera och Sakshi är födda och uppväxta i Delhi. Vi får följa de fyra vännerna och deras utmaningar i att kombinera jakten på lycka och kärlek med familjeansvar och samhällsnormer.

Regi: Shashanka Ghosh
Skådespelare: Kareena Kapoor, Sonam Kapoor, Shikha Talsania, Swara Bhaska
Originaltitel: Veere Di Weeding
Originalspråk: Hindi
Premiär: 1 jun 2018


Destination Europa

2 tim 3 minDrama15 år
Aryan, en ung immigrant från Syrien blir nedskjuten när han försöker fly över gränsen till Ungern. Skadad, rädd och chockad gör han en besynnerlig upptäckt – han kan sväva fritt. Efter att ha placerats i flyktingläger smugglas han ut av en cynisk läkare vars enda avsikt är att utnyttja Aryans märkvärdiga egenskap i en korrumperad värld … Kornél Mundruczos siktar, likt sin protagonist, mot stjärnorna med denna unika filmupplevelse.

Regi: Kornél Mundruczó
Skådespelare: Zsombor Jéger, Merab Ninidze, György Cserhalmi
Originaltitel: Jupiter holdja
Originalspråk: Ungerska
Premiär: 1 jun 2018


Under the Tree

1 tim 29 minKomedi, Drama15 år
Atli och Agnes hänger mest ihop för dottern Ásas skull, och när Agnes upptäcker att Atli kollar på film där han har sex med sitt ex slänger hon raskt ut honom. Han flyttar in hos föräldrarna, som är i konflikt med grannarna om det stora alltför skuggande trädet på sin bakgård. Atli genomlider käbblet mellan de två hushållen samtidigt som han försöker säkra delad vårdnad om lilla Ása. Trädkampen förs med allt från säkerhetskameror till motorsåg, och såväl människors som husdjurs liv svävar snart i fara. Sigurdur Sigurjónsson, från biosuccén ”Bland män och får”, spelar Atlis pappa. Under the Tree valdes till Islands officiella Oscarbidrag och blev förra årets näst mest populära film på de isländska biograferna.

Regi: Hafsteinn Sigurðsson
Skådespelare: Steinþór Steinþórsson, Edda Björgvinsdóttir, Sigurður Sigurjónsson, Þorsteinn Bachmann
Originaltitel: Undir trénu
Originalspråk: Isländska
Premiär: 1 jun 2018


Adrift

2 timAction, Äventyr, Drama11 år
När Tami Oldham och Richard Sharp beger sig ut på en långsegling över havet kunde de inte ana att de skulle hamna i en av de värsta orkanerna i historien. När Tami vaknar i efterdyningarna av stormen finner hon Richard svårt skadad och deras båt i spillror. Utan något hopp om räddning måste hon finna styrka och beslutsamhet att rädda sig och den enda man hon någonsin älskat. Från regissören till Everest kommer den inspirerande och sanna berättelsen om hur två frisinnade själar möts i vad som börjar som en kärlekshistoria och senare kom att bli deras livs största äventyr.

Regi: Baltasar Kormákur
Skådespelare: Shailene Woodley, Sam Claflin, Jeffrey Thomas
Originaltitel: Adrift
Originalspråk: Engelska
Premiär: 1 jun 2018


LasseMajas detektivbyrå – Det första mysteriet

1 tim 35 minFamilj7 år
Hur gick det egentligen till när Lasse och Maja träffades för första gången? Följ med på det allra första fallet för LasseMajas detektivbyrå – ett spännande äventyr som börjar när systrarna Hammarabis bok blir stulen från Vallebyskolan. Boken bär på en mystisk hemlighet, och plötsligt är alla på skolan misstänkta: den skumma vaktmästaren, gympaläraren med den tajta overallen, den konstiga bibliotekarien, ja till och med rektor Brynolfsson själv! Men vem är egentligen den riktiga tjuven? Och kommer LasseMajas detektivbyrå lyckas lösa sitt allra första mysterium?

Regi: Josephine Bornebusch
Skådespelare: Ester Vuori, Frank Dorsin, Johan Rheborg, Jonas Karlsson, Katrin Sundberg, Tomas Norström, Lotta Tejle
Originaltitel: LasseMajas detektivbyrå – Det första mysteriet
Originalspråk: Svenska
Premiär: 1 jun 2018


A Ciambra – Berättelsen om Pio

1 tim 58 minDrama11 år
Pio, en ung romsk pojke i södra Italien som har bråttom att växa upp och hålla jämna steg med sin storebror som är hans förebild. En natt bestämmer sig Pio för att visa sin bror att han inte är sämre bara för han är yngre, vilket utlöser en serie av händelser som föralltid förändrar hans syn på världen.

Regi: Jonas Carpignano
Skådespelare: Pio Amato, Koudous Seihon, Damiano Amato
Originaltitel: A Ciambra
Originalspråk: Italienska
Premiär: 1 jun 2018

Film & Spel | Filmstaden
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login