Här vill svenskarna möta våren i påsk

Av den 28 mars, 2017
Många svenskar vill möta våren i Amsterdam i påsk.

I påsk är det storstäder som gäller för svenskarna. Storstadsbokningarna ökar med 25 procent jämfört med i fjol. London går om Gran Canaria som det mest bokade resmålet och bokningarna till Amsterdam mer än fördubblas i påsk. Det visar statistik från Ticket Privatresor, Nordens största privatresebyråkedja.

–  Storstäder är ovanligt hett i påsk och många svenskar vill åka i väg och möta våren i någon av världens mysiga metropoler, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig för Ticket Privatresor.

Att påsken ligger senare i år än i fjol påverkar resmönstren och gynnar storstadsresandet, då det börjar bli lite varmare i många storstäder söderut. 6 av 10 bokningar går till en storstad och bokningarna av storstadsresor ökar med 25 procent jämfört med påsken förra året. I fjol, när påsken låg i mars, var det istället en längtan efter sol och bad som präglade resmönstren.

Allra mest bokat i påsk är London, dit bokningarna ökar med 37 procent. Men den storstad som ökar allra mest i popularitet är Amsterdam, dit bokningarna mer än fördubblas.

–  Amsterdam är en härlig stad att fira påsk i. Att strosa längs kanalerna, besöka blomstermarknader och njuta av cafélivet ger riktiga vårkänslor, säger Karin Starkman Ahlstedt.

Andra storstäder som ökar kraftigt i popularitet är Paris, Prag och Berlin.

Hit reser svenskarna i påsk

  1. London (2)
  2. Gran Canaria (1)
  3. Amsterdam (ny)
  4. Paris (10)
  5. New York (5)
  6. Malaga (6)
  7. Prag (ny)
  8. Mallorca (ny)
  9. Berlin (ny)
  10. Teneriffa (4)

Resa
Örebroguiden

Källa: Ticket, bokat till avresor under påsklovet. Siffran inom parantes visar placeringen under påsk i fjol.

You must be logged in to post a comment Login