Har The Bland skrivit Musikhjälpens nya ledmotiv

Av den 16 november, 2016

Med denna sång som ledmotiv ska vi i 12 städer samla in pengar till musikhjälpen 2016.

The Bland är ett americanaband med rötterna i Örebro som i år redan gjort över 50 spelningar.

 

Nu när The Blands hemstad blivit arrangör för Musikhjälpen 2016 har bandet bestämt sig för att åter hoppa in i turnébussen. För att bidra till årets musikhjälpen har vi skrivit en sång tillägnad årets tema ”Barn i krig har rätt att gå i skolan”. Sången ”Monday Morning” handlar om hur omtumlande det måste vara att som barn hindras gå till skolan och sina vänner på grund av någonting så overkligt som krig. En orsak ett barn inte ens ska behöva förstå. Något som inspirerade till texten var de många historier från barn som uttryckt en oerhört stark vilja att åter få studera och komma tillbaka till sina vanliga liv.

”Vi sov i snö och regn. Vi kommer göra det igen och igen för att få fortsätta studera” Selma, 11 år, som i en intervju av UR förklarar hur hon älskade skolan och att lära sig. De inlärda orden har tre skollösa år senare blivit bortglömda och längtan tillbaka verkar outhärdlig. 

Kom och var med, på plats eller via sociala medier och skänk en slant istället för att köpa den där lite onödiga julklappen!

 

Fredag 02 december kl. 12.00 spelar The Bland i Vågen Örebro.

”The Bland plöjer en egen musikfåra” – Nerikes Allehanda

”Bandet har skapat något nytt, något magiskt” – Sundsvalls tidning

”The Bland förtjänar att operera i en alldeles egen kategori…” – King Magazine

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login