Här ser du sommarens fotbolls-VM på utlandsresan

Av den 19 juni, 2018

Nu är fotbolls-VM i full gång och många fotbollsälskande svenskar är på resande fot – men inte nödvändigtvis i Ryssland. För de svenskar som är på utlandssemester har hotell- och resesöksajten momondo.se tagit fram en lista med alternativ på sportbarer för de populäraste destinationerna under VM-perioden.

Förutom att resa så är svenskarna väldigt engagerade i fotboll, speciellt när det kommer till världsmästerskap där vi är med. För de som vill kombinera båda nöjena så är en bra idé att besöka en lokal sportbar på semestern – för att dela VM-glädjen med andra.

Här är listan på sportbarer för de topp tio mest sökta destinationerna under VM:

1. Bangkok, Thailand
Befinner du dig i Bangkok som är svenskarnas mest sökta semesterdestination och vill hitta en bra plats för att se matcherna så är The Sportsman ett toppalternativ. Det är en väldigt stor bar med åtta projektordukar och 26 tv-skärmar, så det går att följa matcherna var man än sitter. Här kan man njuta av västerländsk och thailändsk mat och blir du rastlös så passa på att utmana grannarna på fussbal, dart eller biljard.

Adress: Trendy Condominium 10/22, Sukhumvit Soi 13, Bangkok.

2. Malaga, Spanien
För att se fotboll under solsemestern i Malaga är första bästa irländska puben ett säkert kort. I centrala Malaga ligger Morrisseys Irish Pub som är en av flera som visar fotboll för jämnan.

Adress: 5, Calle Méndez Núñez, 29008 Málaga.

3. Alicante, Spanien
En annan av de populära spanska soldestinationerna är Alicante. Om man vill avsluta en dag vid stranden eller poolkanten är Red Corner Sports Bar ett bra alternativ för att se matcherna, känna på stadslivet och njuta av en kall dryck i värmen.

Adress: C/ Felipe Bergé, 2, 03001 Alicante.

4. Barcelona, Spanien
I samma stad som jättearenan Camp Nou och som en av Spaniens fotbollshuvudstäder finns här mängder av möjligheter att följa VM. Välj och vraka bland irländska pubar, exempelvis The George Payne som visar matcher på en stor projektorduk.

Adress: Plaça d’Urquinaona, 5, 08010 Barcelona.

5. Ankara, Turkiet
Ankara kanske inte är världens mest sportbarstätaste stad, men är man på plats och vill följa VM så kan man besöka James Cook Cafe & Pub där man kan se matcher i en brittisk barmiljö.

Adress: Tunus Cd. No:19, Kavaklıdere Mahallesi, 06680 Çankaya/Ankara.

6. London, Storbritannien
London är en av de största städerna i Europa för fotboll, vare sig det är på plats i någon av de stora arenorna eller på den lokala pubens tv. Utbudet är enormt och det är omöjligt att undgå att årets största sporthändelse är igång. En rekommenderad bar är Roadhouse men var och varannan pub visar matcherna med arenastämning bland åskådarna. Det går även att boka enskilda tv-rum om du vill heja i ett mindre sällskap.

Adress: Covent Garden, 35 The Piazza, London WC2E 8BE.

7. Beirut, Libanon
Om man befinner sig i Beirut är The Greedy Goose ett bra exempel på bar som visar sporthändelser. För en lite lugnare upplevelse har många lokala caféer och pubar tv där de antingen visar, eller gärna byter till, rätt match om man frågar.

Adress: Monnot St., Monnot, 01-337-883, Beirut.

8. Istanbul, Turkiet
I Istanbul så finns en hel del härliga sportbarer för att uppleva VM med vänner och andra fotbollssupporters. Bland dessa återfinns den amerikanska baren Touchdown, som bjuder på härlig pubmiljö, hamburgare och självklart fotboll på TV.

Adress: 61 Abdi İpekçi Caddesi, Harbiye Mahallesi, 34367, Istanbul.

9. Split, Kroatien
I Split visas fotbollen på projektorskärmar eller stora tv-apparater i de flesta barer. På centrala ”Bili” Sport Bar kan man sitta utomhus och följa VM med en svalkande juice under skyddet av parasoller.

Adress: Ul. kralja Tomislava 8, 21000, Split.

10. Paris, Frankrike
Även Frankrike är en av de stora fotbollsnationerna i Europa, och Paris är hjärtat för landets passion för sporten. Här visas definitivt hemmanationens matcher men det finns en uppsjö av trevliga barer där alla övriga matcher kan upplevas. Le Bal Rock (tidigare Le Players) i centrala Paris är en av de större sportbarerna med över 30 tv-skärmar och en riktigt festlig stämning. Ett annat tips är att besöka det anrika Hôtel de Ville, som vid tidigare VM satte upp storskärmar på framsidan av byggnaden för en fotbollsfest mitt på torget.

Adress: Le Bal Rock, 161 Rue Montmartre, Paris, France

11. Stockholm, Sverige – för de som stannar på hemmaplan
För de som inte reser utanför landet i sommar så finns det möjligheter att kombinera en maxad sportupplevelse med ett av Sveriges bästa sommar-uteställen. I Stockholm och närmare bestämt Josefina på natursköna Djurgården kan besökare uppleva alla matcher från VM på en 28 kvadratmeter stor skärm, med härlig atmosfär och vacker utsikt.

Adress: Galärvarvsvägen 10, 115 21 Stockholm.

Resa
Örebroguiden

Om statistiken och undersökningen:
Topplistan baseras på sökningar gjorda på momondo.se mellan den 9:e november 2017 till 29:e maj 2018, för resor mellan 13:e juni – 16:e juli.
Källa: http://www.momondo.se

You must be logged in to post a comment Login