Här golfade svenskarna 2019

Av den 25 december, 2019
OnTee-appen: Boka starttider i hela Europa

OnTee är Europas snabbast växande onlinebokningstjänst för golf med tusentals anslutna golfbanor. Nu när året lider mot sitt slut har OnTee sammanställt svenskarnas favoritbanor utomlands baserat på antal starttidsbokningar det gångna året.

När OnTee summerar golfåret 2019 finns både väntade och oväntade inslag i topplistan med de populäraste golfbanorna. Utlandsbanorna domineras helt av Spanien och svenskfavoriterna Lo Romero, Las Colinas och Vistabella ligger väntat i topp, medan uppstickarna La Marquesa och Campoamor också intar fina platser detta år. Ett antal spännande bubblare som puttrar utanför topplistan men vars popularitet stadigt ökar är vackra Golf de Spérone på Korsika, Nau Alamos utanför Portimao på Portugals sydkust, Argentario nära Porto Ercole i västra Italien samt Europatour-banan Albatross utanför Prag.

Vi ser ett ökat intresse för att upptäcka nya golfbanor och att golfen blir än mer en upplevelsesport. Som golfare vill man inspireras av såväl vackra miljöer som de banor som är med i exempelvis Europa-touren. Vi ser att denna trend påverkar hela branschen och för att möta kundernas efterfrågan har även branschgiganter som Golf Plaisir skapat så kallade flexlösningar genom vår bokningsplattform, säger Fredrik van Speijk, Grundare & VD på OnTee.

– Inför nästa år tror vi på än mer intresse för golf i Portugal där Algarve utsetts till 2020 års bästa golfdestination av den internationella golforganisationen IAGTO. Kriterierna man valde utefter var bland annat kundnöjdhet, värde för pengarna, professionalitet och tillgänglighet. Vi tror också att man kommer vara nyfiken på nya golfdestinationer som Tjeckien, vi såg ett ökat intresse för Albatross redan i år i samband med Europa-touren där, fortsätter Fredrik van Speijk.

Topp 10 Utlandet:

 1. Lo Romero Golf (Spanien)
 2. Las Colinas Golf & Country Club (Spanien)
 3. Roda Golf Course (Spanien)
 4. Vistabella Golf (Spanien)
 5. Mijas Golf Club (Spanien)
 6. Golf Quara (Spanien)
 7. Real Club de Golf Campoamor Resort (Spanien)
 8. Alicante Golf (Spanien)
 9. Alenda Golf (Spanien)
 10. La Marquesa Golf (Spanien)

Utlandsbubblare:

 • Golf de Saint Donat (Frankrike)
 • Golf de Spérone (Frankrike)
 • Castro Marim Golfe & Country Club (Portugal)
 • NAU Alamos Golf Course (Portugal)
 • Río Real (Spanien)
 • Albatross (Tjecken)
 • Argentario (Italien)

Träning | Här golfade svenskarna 2019
Örebroguiden

Källa OnTee

You must be logged in to post a comment Login