Här firar svenskarna nyår

Av den 22 december, 2016

Allt fler svenskar vill inte bara slippa julstressen hemma i Sverige. Det blir allt vanligare att även fira nyår utanför Sveriges gränser, gärna i en storstad så långt bort som möjligt. På årets topplista över de mest bokade storstäderna finns Bangkok, Miami och uppstickaren Kapstaden med en bokningsökning på 200 procent. Det visar bokningsstatistik från Resia.

Vi ser ett allt större intresse för rena nyårsresor. Trots årets sämre jul-och nyårsledighet väljer många att resa långt bort för att kombinera ett festligt firande i en cool storstad med lite sol och värme. Det är överraskande att Kapstaden är så populärt när vi inte ser en generell bokningsökning under året. Men här finns det många aktiviteter som lockar alla möjliga nyårsfirare, såväl unga som gamla, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Kapstaden hamnar på tredje plats på årets topplista över flygresor med avresa 27-31 december. Thailand har med två städer i toppen, Bangkok och Phuket. Förutom Kapstaden är Auckland (Nya Zeeland) och Trivandrum (Indien) nykomlingar på tio i topp-listan. London, som hamnar på femteplats, är den enda europeiska staden på topplistan.

Det är tydligt att svenskarna inte bara vill uppleva festligheter i storstaden. Då hade allt fler valt europeiska städer för sitt nyårsfirande. Många vill helt enkelt byta ut den glittriga nyårsklänningen mot en strandklänning och slippa kylan här hemma. Sydney var årets uppstickare när det gällde julresor och är även en populär nyårsstad, mycket tack vare storslagna fyrverkerier vid Operahuset och Harbour Bridge, säger Lina Eklund.

Tio i topp-lista – storstäderna svenskarna firar nyår i 

  1. Bangkok
  2. Miami
  3. Kapstaden
  4. Phuket
  5. London
  6. Orlando
  7. Auckland
  8. New York
  9. Sydney
  10. Trivandrum

Resa
Örebroguiden

Topplistan är baserad på Resias försäljning av flygresor med avresa 27-31 december 2016.

You must be logged in to post a comment Login