Här finns det boende kvar i fjällen till påsk

Av den 17 mars, 2019
Boendet Forellvägen 12 på Höglandet Foto: Destination Lofsdalen AB

Det finns få saker som går upp mot att fira påsk i fjällen. Långa varma dagar i backen eller i längdspåret. Altanhäng vid stugan, goda smakupplevelser och många roliga evenemang som man kan delta i.

Eftersom påskveckan är så populär kan det ofta vara svårt att hitta boende. En fjällort där det trots hög efterfrågan finns ett fåtal boenden kvar är Lofsdalen. Nedan följer ett par exempel:

Höglandet – Guldkant utan kompromisser
Högt uppe på fjället med storslagen utsikt över Lofssjön och fjällvärlden hittar du området Höglandet. Här ligger det nybyggda boendet Forellvägen 12, ett stort tvåvåningshus med relaxavdelning, terrass i söderläge och alla bekvämligheter du kan tänka dig. Här bor du dessutom bara ett stenkast från backen som du kommer till via en skidled. Boendet finns att hyra hel vecka.

Fjällterrassen – Familjevänligt nära liften
Dessa moderna lägenheter är smart utformade med 4 sovrum för 8 personer och ligger i riktigt Ski in/ Ski out läge precis vid barnbacke, lekland och lekpark, perfekt för barnfamiljer! De ligger också nära elljusspår, flertalet restauranger och skiduthyrning och finns att hyra söndag-torsdag, torsdag-måndag eller hel vecka.

Lofsdalen Panorama & Fjällripan Logde – Stora rustika boenden
Detta är två områden med boende som stickerut. Timrade hus med exklusiva materialval och fin utsikt. Lofsdalen Panorama ligger långt uppe på fjället med skidspåren precis utanför dörren och finns gått om natursnö går det att ta sig till skidbacken via skidled. Fjällripan Logde ligger vid Lofssjöns stand, perfekt för dig med skoter som kan åka rakt ut på isen. Även skidbacke och elljusspår ligger inom några hundra meter.

Lofsens Fjällby – Stugmys med nära till det mesta
Vid sidan av och nedanför skidanläggning finns dessa mysiga stugor med tre eller fyra sovrum, bastu, braskamin och terrass. Det perfekta boende för familjen som vill bo i en egen stuga men ändå bara ett stenkast från liften, restauranger och lekland. Stugorna finns i två olika prisklasser beroende på standard.

Att det varit lite mildväder och att påsken ligger sent i år spelar ingen större roll för snösäkerheten i Lofsdalen. Detta menar Ola Andersson, VD på Lofsdalens Fjällanläggningar:

– Vi producerar konstsnö i 18 av 25 nedfarter, denna snön är mycket tåligare än natursnö och brukar ligga kvar länge på våren. Högre uppe på fjället brukar det också finnas natursnö kvar till längd- och skoteråkning.

Vinterfakta Lofsdalen
Lofsdalen är en fjällby i Härjedalen som erbjuder både liftburen familjevänlig alpin skidåkning samt tur- och längdspår. Vinterns alpina säsongspremiär är 14 december och säsongen varar ända till den 22 april.

  • 9 liftar
  • 25 nedfarter
  • Skicrossbana
  • Tre parker
  • 122 kilometer längd- och skejtspår
  • 150 kilometer turspår
  • 150 kilometer skoterled
  • Aktivitetshus med bowlinghall och lekland

Följ länken för att se mer och boka » https://www.lofsdalen.com/boka/stugor/detaillist?filter=spid%3Dsp-1%3Bg%3D104875&search=p%3D2%3Bcea%3D20190415%3Bcmca%3DTrue

Resa | Här finns det boende kvar i fjällen till påsk
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login