Här är sommarens häftigaste teknikprylar

Av den 14 juni, 2017

Effektivisera din löpträning med en av världens första digitala löparcoacher, låt dina rörelser få liv genom musik eller gör om din laptop till en touchscreen där du kan måla med en pensel direkt på skärmen. Till sommaren utökar MediaMarkt sitt sortiment med fem innovativa produktnyheter.

Innovationer och nytänk präglar de nyheter som MediaMarkt nu presenterar inför sommaren. Det gäller allt från digitala dörrlås till utbildande iPadtillbehör för barn. MediaMarkt har som ambition att ligga i framkant när det kommer till teknikinnovationer och har sedan tidigare satsat på framförallt svenska tech-startups. Nu presenterar man fem nya, innovativa produkter från startups runt om i världen. Produkterna underlättar och förhöjer på olika sätt vardagen för dess användare.

– Det känns roligt att kunna erbjuda våra kunder de allra senaste tech-innovationerna och samtidigt hjälpa mindre företag med att nå ut med deras produkter. Bland just dessa fem produktnyheter är det flera som känns extra intressanta och passande såhär när sommaren är nära, säger Anna Sjödin, PR- & kommunikationschef på MediaMarkt.

Sommarens nyheter:

Phonotonic
Sätt ljud på dina sommarkvällar med familj och vänner. Med hjälp av en rörelsesensor kan du skapa och kontrollera musik med hjälp av dina egna rörelser. Med Phonotonic-appen omvandlas dina rörelser i realtid till musik som kan spelas upp via din smartphone, hörlurar eller en blutetooth-högtalare. Det går även att spela in framträdanden via Phonotonic-appen för att enkelt återuppleva dem i efterhand. Phonotonic passar perfekt till olika aktiviteter så som träning, festligheter eller avslappning, sensorn kan även användas utanför Phonotonic-enheten som följer med, t.ex. i byxfickan.

SHFT
En av världens första digitala löparcoacher. SHFT pushar dig som löpare i realtid till att nå dina mål och utveckla träningen. Med hjälp av två senorer och en app samlas data in och analyseras under löpträningen. Under varje coachat pass får du enkla tips i realtid på hur löpmönstret kan optimeras.

AirBar
Ett helt nytt sätt att använda din laptop. Med en banbrytande teknik avger AirBar ett osynligt ljusfält som ger din laptopskärm egenskaperna av en touchskärm. Det går att zooma, scrolla och bläddra genom att enkelt röra skärmen! Det går att använda i princip vad som helst, fingrarna, handskar, penslar etc. AirBar är kompatibel med alla PC-laptops med Windows 10 och monteras enkelt på underkanten av din skärm med medföljande magneter. Det bästa av allt är att det är ren ”plug-and-touch”, d.v.s att ingen programvara behöver installeras.

Osmo
En pedagogisk leksak och ett unikt speltillbehör till iPad för att inspirera de yngre barnen att kombinera teknologi med fysisk lek. Samtidigt som de leker kan barnen lära sig allt från stavning och räkning till logik och kodning. Osmo fungerar både för en användare eller en grupp och finns tillgänglig på flera språk, däribland svenska, danska och engelska.

Glue
Ett appstyrt dörrlås som tillåter användaren att enkelt öppna och låsa dörrar via en app i mobilen. Via appen går det att ställa in vem som ska ha tillgång till den digitala nyckeln, och vid vilka tidpunkter. Varje gång den digitala nyckeln används skickas en notis via appen där man ser vem som varit hemma och hur länge. Genom tillfällig tillgång går det smidigt att släppa in t.ex. budfirmor eller matleveranser.

Sommarens häftigaste teknikprylar hittar man hos Media Markt i Örebro.

Prylar | Örebro
Örebroguiden

 

You must be logged in to post a comment Login