Här är resorna örebroarna drömmer om i vinter

Av den 17 december, 2017

Att allt fler svenskar väljer att resa bort över jul och nyår är tydligt, de senaste tio åren har antalet bokade resor ökat med över 50% under perioden, men att det är inte är någon vit jul vi drömmer om visar data från svenska appen Dreams.

Undersökningen bygger på data från över 100.000 kunder och bekräftar bilden av den resande svensken. För både kvinnor och män i åldrarna 25-35 ligger “resa” och “semester” på topp tre över sparmål och tittar man på vilka resmål som gäller över jul är det klassikerna Thailand, New York och USA, följt av London som toppar svenskarnas lista. Sandstrand och storstadpuls framför den traditionella fjälljulen, alltså. 

I Örebro ser topplistan lite annorlunda ut. Här ligger visserligen New York i topp, men Thailand ligger först på en femteplats, efter det betydligt närmre och mindre solsäkra Ullared på plats fyra. Andra överraskningar är Manchester, en destination kommunen är helt ensamma om att ha med på listan. 

— Vi svenskar älskar att resa så det är inte så konstigt att ungefär 50% av alla sparmål våra kunder skapat handlar just om semester. Det är också en stor utgift som de flesta av oss faktiskt behöver spara till och såklart är det både inspirerande och motiverande att drömma om, säger Kim Borgström, community manager på Dreams.

Även om favoritresmål som Thailand, USA och London går igen över hela landet syns även i storstadsregionerna ganska stora skillnader. Stockholmarna generellt drömmer om flest utom-europeiska destinationer som Bali, Australien och förstås New York medan europeiska städer som Berlin och Barcelona tar sig in på Malmöbornas lista. På topp tio har Stockholm fyra europeiska platser, medan Göteborg har fem och Malmö sex. 

Helt klart är det sol och storstäder det dröms mest om, följt av en del mer äventyrliga och kulturella destinationer som Nya Zeeland och Japan. Bland de resor jag själv sparar till finns just Japan med, men även Åre dit jag faktiskt åker på sportlovet. Snösäker jul känns inte så viktigt, säger Kim.

Örebroarnas drömresor….

 1. New York
 2. USA
 3. London
 4. Ullared
 5. Thailand
 6. Bali
 7. Berlin
 8. Manchester
 9. Nya Zeeland
 10. Barcelona
 11. Budapest

Resa | Örebro
Örebroguiden

Dreams är ett svenskt fintechbolag som med hjälp av bland annat kognitionsvetenskaplig forskning skapat en spar-app som hjälper människor att spara pengar för att uppfylla sina drömmar. Appen lanserades 2016 och under 2017 etablerades Dreams även i Norge. Förutom sparkonto erbjuder tjänsten snart även ett fondsparande. Dreams samarbetar med Ålandsbanken i Sverige och Storebrand i Norge.

You must be logged in to post a comment Login