Här är den perfekta åldersskillnaden mellan dig och din flirt

Av den 13 december, 2018

Det sägs att ålder bara är en siffra när det kommer till kärlek. Men stämmer det verkligen i praktiken? Dejtingappen happn har nu kartlagt vilka ålderspreferenser svenska singlar har när de nätdejtar. Resultatet visar att singlarna kan tänka sig att träffa någon med en åldersskillnad på upp till sju år i snitt.

Dock är det vanligast att en Crush uppstår med en flirt som är jämngammal. 1,5 år visar sig nämligen vara den perfekta åldersskillnaden.

Hur stor roll spelar egentligen ålder i dejtingsammanhang? I en ny kartläggning har dejtingappen happn kartlagt vilka ålderspreferenser svenska användare angett i appens inställningar. Resultatet avslöjar att kvinnor i genomsnitt letar efter någon som är upp till sju år äldre och fem år yngre. Män å andra sidan har ett spann som sträcker sig från sju år äldre till nio år yngre. De flesta är alltså öppna för att träffa någon vars ålder skiljer sig med i snitt upp till sju år.

Samtidigt som många singlar inte tycks se ålder som något större hinder visar kartläggningen att lika barn leka bäst. Genom att analysera användarnas Crushes i appen kan happn konstatera att flörtfaktorn är allra högst bland personer med en åldersskillnad på 1,5 år.

– Det är glädjande att många singlar inte lägger så stor vikt vid ålder utan är öppna för att träffa både äldre och yngre i sökandet efter kärlek. Dock charmas vi ofta av personer med liknande erfarenheter vilket säger något om varför de flesta i slutändan Crushar med personer som är jämngamla oavsett ålder, säger Eugénie Legendre, global kommunikationsansvarig på happn.

Utdrag från kartläggningen:

  • Vanligaste åldersspannet bland kvinnor: 12 år: 7 år äldre och 5 år yngre
  • Vanligaste åldersspannet bland män: 16 år: 7 år äldre och 9 år yngre
  • Vanligaste åldersskillnad vid Crush: 1,5 år
  • Vanligaste spannet i antal år: 26 – 40 år

Nöje
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login