Här är de mest populära realityserierna

Av den 5 december, 2019

Realityserier har länge varit en populär genre bland tittare runt om i landet. Och intresset ser inte ut att minska då kanaler och streamingtjänster ständigt lanserar nya program. Men vilken är egentligen svenskarnas favorit bland realityserierna?

Undersökningen ”Svenska TV-panelen” visar att klassikern Idol toppar listan. Men var fjärde svensk uppger att de någon gång mörkat för sin omgivning att de följer en realityserie.

Bachelor, Parneviks och Lyxfällan är bara några av alla de realityserier som går att streama. Vare sig det gäller kärleksbekymmer, familjeintriger eller ekonomiska problem tycks intresset vara stort. Nu avslöjar tv.nu:s senaste upplaga av undersökningen ”Svenska TV-panelen” att Idol är den absolut mest populära realityserien. Hela 24 procent uppger nämligen att de antingen streamar eller följer serien linjärt.

Wahlgrens värld, Bonde söker fru och Svenska Hollywoodfruar är även mycket uppskattade titlar. Serierna hamnar på en andra- respektive tredjeplats. Seriernas popularitet syns även på tv.nu:s streamingguide, där många söker på dem. Lika populärt är dock inte Love Island och Lailaland som hamnar längst ner på listan.

– Reality är en genre som är otroligt populär och det visar sig inte minst i det stora utbudet och variationen som idag finns på olika streamingtjänster. Detta kan ibland göra det svårt att navigera genom alla kanaler och streamingtjänster för att hitta rätt. På tv.nu har vi därför ett gediget filtersystem som möjliggör för tittarna att enkelt kunna få fram information om exakt det program de söker. Vare sig du vill följa ett husbygge, sökandet efter den stora kärleken eller en kändisfamiljs vardag, säger Lina Femtvik, marknadschef på tv.nu.

Undersökningen visar också att många undviker att berätta för andra om sin förkärlek till reality. Hela 25 procent uppger nämligen detta. Vanligast är det att inte berätta för kollegor och nya bekantskaper. De flesta verkar dock inte skämmas över sin konsumtion av serierna.

Topp 3: Här är de mest populära realityserierna

  1. Idol
  2. Wahlgrens värld
  3. Bonde söker fru
    Svenska hollywoodfruar

Film | Här är de mest populära realityserierna
Örebroguiden

Källa tv.nu

You must be logged in to post a comment Login