Här är alla tävlande i Superstars 2017

Av den 16 november, 2016

Tillsammans har de över 60 VM- och 10 OS-medaljer och beundran och kärlek från svenska folket som är omätbar. Den kompletta deltagarlistan i Superstars 2017 är nu officiell i och med att Kajsa Bergqvist, Tomas Brolin och Magdalena Forsberg idag presenteras.

– Det är härligt att vara här och äntligen kunna berätta att man ska vara med i Superstars, säger Tomas Brolin.

Inspelningen av Kanal 5:s storsatsning Superstars 2017 är i full gång på soliga och natursköna Fuerteventura utanför Afrikas kust. Fem deltagare har presenterats sedan tidigare – Christian Olsson, Therese Alshammar, Emma Johansson, Per Elofsson och Jörgen Persson och nu har Kanal 5 glädjen att släppa de tre sista namnen som ska fightas om Superstars-titeln.

Magdalena Forsberg, Tomas Brolin och Kajsa Bergqvist har liksom sina medtävlare skapat outplånliga sportminnen hos den svenska TV-publiken, och tillsammans har de bärgat mängder av VM-guld, rekord och prestigefulla utmärkelser.

Nu ska de kämpa mot varandra om segern i Superstars 2017.

– Det är jätteroligt att vara med i det här supergänget. Det blir tufft men samtidigt kul och utmanande att få testa så många olika sporter som man kanske inte har prövat på tidigare, säger Kajsa Bergqvist.

Höjdhopparesset Bergqvist ställer sig alltså på startlinjen tillsammans med Magdalena Forsberg som ser fram emot att få tävla i tuffa och krävande grenar på den spanska ön.

Magdalena Forsberg:
Det är ett fantastiskt gäng som samlats här. Vi är redan en tight grupp som har kul ihop, och redan nu tycker man att det är tråkigt att folk ska börja åka ur så småningom. Man vill ju bara vara här tillsammans med allihop hela tiden, menar Magdalena Forsberg.

De åtta deltagarna kommer att tävla i olika idrottsspecifika grenar tills bara en ensam vinnare står kvar, programledare för Superstars 2017 är Jessica Almenäs som lämnar TV4 för Kanal 5 och Discovery Networks Swedens stora satsning på sport och underhållning.

Superstars sänds på Kanal 5 våren 2017.

De tävlar i Superstars 2017:

Therese Alshammar: 39 år, fd simmare. Meriter: Bland annat 12 VM-guld, 8 VM-silver, 5 VM-brons, 2 OS-silver och 1 OS-brons. Jerringprisvinnare och vinnare av SvD:s bragdmedalj.

Emma Johansson: 33 år, cyklist. Meriter: Bland annat 2 OS-silver, 2 VM-silver och 3 VM-brons.

Kajsa Bergqvist: 40 år, fd höjdhoppare. Meriter: Bland annat 3 VM-guld, 2 VM-brons, 1 OS-brons. Innehavare av världsrekordet för damer inomhus (2,08 m).

Magdalena Forsberg: 49 år, fd skidskytt. Meriter: Bland annat 6 VM-guld, 2 OS-brons, tilldelad Jerringpriset 4 gånger (1997, 1998, 2000, 2001), vilket innebär att hon är den mest belönade Jerringpristagaren genom alla tider..

Christian Olsson: 36 år, fd trestegshoppare. Meriter: Bland annat 1 OS-guld, 3 VM-guld, 3 EM-guld.

Per Elofsson: 39 år, fd längdskidåkare. Meriter: Bland annat 3 VM-guld, 1 OS-brons, 1 VM-silver, 1 VM-brons.

Tomas Brolin: 46 år, fd fotbollspelare. Meriter: Bland annat 1 VM-brons, vinnare av Cupvinnarcupen, 2 Guldbollar.

Jörgen Persson: 50 år, fd bordtennisspelare. Meriter: Bland annat 5 VM-guld, 4 VM-silver, 2 VM-brons, 10 EM-guld.

Film & Spel
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login