Happn firar 50 miljoner användare med lansering av ny kartfunktion

Av den 26 juni, 2018

Happn kan nu meddela att de har 50 miljoner användare över hela världen. För att fira detta lanseras därför en ny, interaktiv kartfunktion som kommer hjälpa användare att upptäcka personer de passerat under de senaste sju dagarna. Happn lanserades i Paris 2014 av techentreprenören Didier Rappaport och har därmed funnits på marknaden i fyra år.

Den populära dejtingappen happn, som hjälper singlar att hitta personer som de har korsat väg med, presenterar i dag en ny, innovativ kartfunktion i appen: happn map. Happn lanserades 2014 och har sedan dess kommit att bli mycket populär bland de som letar efter en romans, speciellt i större städer. Detta eftersom happn använder geopositionering för att hjälpa singlar att lägga märke till personer de gått förbi på gatan, suttit bredvid på tåget eller sett på håll och som syns i den lättöverskådliga tidslinjen i appen.

Den nya, interaktiva kartfunktionen ger happn-användarna möjlighet att utforska vilka platser de har besökt under de senaste sju dagarna och se andra individer som också är på jakt efter kärlek. Kanske har du passerat någon intressant för några dagar sedan, men sedan inte sett till personen? Om du minns var du passerade en viss person kan du välja den platsen på kartan och se om personen dyker upp bland alla de du korsat väg med. Om du till exempel varit på en konsert, ett sportevenemang eller på en bar kan du hitta andra som befunnit sig inom en radie av 250 meter och då har ni genast någonting gemensamt.

Passerar 50 miljoner användare
Lanseringen sammanfaller med meddelandet om att happn nu har 50 miljoner användare över hela världen, vilket appens grundare Didier Rappaport beskriver som en otrolig framgång för teamet.

– The crossing of paths between two people har alltid funnits i happns DNA och med den nya kartfunktionen tar vi vårt löfte om att sudda ut gränser mellan tid och rum vidare. Detta eftersom tiden så snabbt passerar oss förbi, men alla platser runt omkring oss består. Profilerna sorteras därför inte enbart i kronologisk ordning eller realtid längre, men också utifrån geografisk plats, säger Didier Rappaport, VD och grundare av happn.

Happn utvecklas ständigt för att möta användarnas förändrade vanor. Tidigare i år lanserades en ny version av användarflödet i appen, den så kallade tidslinjen, för att göra det tydligare och enklare att se profiler. Och förra månaden tillkännagav happn ett nytt “osynligt läge” som ger användare möjlighet att dölja sina profiler vid specifika tidpunkter på dygnet, vilket visat sig vara särskilt uppskattat för användare som befinner sig på jobbet.

– Den nya tidslinjen lanserades under våren och våra användare har snabbt tagit den till sig då vi sett en ökad aktivitet i appen. Vi kände dock att något saknades, nämligen möjligheten att få en översikt över de personer du passerat. Det är en stor fördel och vi hoppas att detta kommer bli en populär funktion. Nu kan du skrolla genom tidslinjen eller utforska kartan. Det är helt upp till dig, säger Didier Rappaport, VD och grundare av happn.

Den nya kartfunktionaliteten bygger på precis samma geopositioneringsfunktionalitet som ligger till grund för den befintliga tidslinjen och hjälper användare att enkelt hitta varandra.

Nöje | Happn
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login