Hanna Järver släpper debutalbumet So Long

Av den 20 mars, 2018

Förhandsintresset inför releasen av Hanna Järvers debut har varit enormt och det har redan kallats för ”årets svenska popalbum” av Café, So Long släpps via Cosmos Music den 13:e april.

Hanna själv kallar materialet på nya skivan för ”det bästa jag någonsin gjort” och det finns redan många som skulle vara beredda att hålla med henne. I februari framförde hon förstasingeln Manna manna på Nyhetsmorgon och kallades då för ”popgeni” – ett epitet som även Aftonbladet använt om den 25-åriga artisten. Dessutom utsågs hennes senaste singel Jävla 80-tal som en av veckans bästa kulturhändelser av DN Kultur.

På debutalbumet har hon tagit ett steg vidare ifrån den elektropop som kännetecknade hennes tidigare material och istället närmat sig ett mer organiskt och bandigt sound.
So Long kan vid en första anblick verka vara stöpt i en klassisk popkostym, men är i själva verket fylld av detaljrika ljudlandskap som gång efter annan fortsätter att förundra. Hanna Järvers förmåga att med små medel sätta stor särprägel på sin musik gör henne till en av de mest spännande producenterna inom svensk musik just nu.

Releasen av EP:n Närke gav Hanna Järver ett mindre genombrott och ledde till dubbla P3 Guld-nomineringar och ett SKAP-stipendium, nu har hon bäddat för ännu större framgångar.

Lördag 12 maj kommer Hanna Järver till Örebro konserthus och Klubb Mono för en spelning.

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login