Hamnen i Tarragona, ett resmål för kryssningsturismen

Av den 2 augusti, 2017

På kartan över kryssningsrutter och i de största rederiernas program sticker hamnen i Tarragona ut som ett oumbärligt resmål i Medelhavet.

I år kommer hamnen i Tarragona att ta emot 40 kryssningsfartyg och 40 000 passagerare. Kryssningsresenärerna har ofta en medel till stark köpkraft och kommer till största del från Storbritannien, Frankrike och Italien.

För närvarande är den hemmahamn för Costa Cruceros och även Costa neoRiviera stannar till här. Under 2017 kommer dessutom kryssningsfartygen Carnival Cop och Royal Caribbean att stanna till i Tarragona för att ta del av stadens rika historiska, kulturella och sociala arv. Bolag som Azamara, Silversea, Crystal, Oceania, Windstar och P & O satsar också på Tarragona Cruise Port som en av de hamnar de stannar till vid på sina kryssningar.

Hamnen i Tarragona är inträdeshamnen till Costa Daurada – Gyllene kusten, ett resmål med många intressanta platser att besöka, som PortAventura World, som i år har öppnat Ferrari Land, en temapark som är helt tillägnad märket Ferrari; staden Tarragona, med viktiga historiska lämningar från romartiden; staden Reus där Gaudí föddes eller Císter-rutten.

Mer information på: http://www.tarragonacruiseport.com

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login