Hamburgerbruket för Musikhjälpen

Av den 4 december, 2019

Årets upplaga av Musikhjälpen har temat “Sex är inte ett vapen” med fokus på offren för det sexuella våldet som förekommer runt om i världen, inte bara i vår omvärld, utan även i vårt eget land, i våra hem och på våra arbetsplatser.

”Sexuellt våld finns i krig och konflikter världen över. Människor i alla åldrar utsätts för våldtäkter, sexuell tortyr och tvingas in i prostitution och tvångsäktenskap. Överlevare lämnas med livslånga skador, trauman och stigman – medan många förövare går ostraffade. I år samlar Musikhjälpen in till temat Sex är inte ett vapen.

Bidragen till Musikhjälpen kan bland annat gå till fysisk och psykisk vård för överlevare, till hjälp att driva rättsprocesser och möjlighet till utbildning för att undvika en framtid i fattigdom och utsatthet. Pengarna kan även gå till att skapa säkra platser i osäkra miljöer, till exempel belysning och lås på toaletter i flyktingläger. En viktig del är också att stötta det förebyggande arbetet för att förändra de negativa normer och attityder som ligger till grund för sexuellt våld. Musikhjälpen 2019 sänds 9 – 15 december från Stora torget i Västerås.”
– Text hämtad från Musikhjälpens hemsida.

På Hamburgerbruket arbetar vi aktivt med vår personal för ett jämställt arbete mellan män och kvinnor där sexuella övergrepp och trakasserier är förbjudet.

Utmaningarna i restaurangbranschen har funnits länge och vi är medvetna om att det fortfarande förekommer på arbetsplatser. Det är därför så viktigt att våra medarbetare är medvetna om varför vi arbetar aktivt mot detta och hjälper oss i det dagliga arbetet med denna policy.

Vi kan inte säga att det inte finns i vår verksamhet men vi arbetar aktivt för att det inte ska förekomma. Arbetet sker genom policys och ett nära arbete med våra medarbetare där vi omedelbart agerar om vi skulle uppleva en förändring hos någon av våra anställda. För oss handlar det om att arbeta med ett öppet sinne, lyssna på och se våra medarbetare.

Dock stannar inte arbetet där för oss. Då många av våra medarbetare har kommit till Sverige från andra länder, flytt från krig, svält och katastrofer, finns det människor bland oss som drabbats av detta, direkt eller indirekt. Det är vårt uppdrag som företag att stå bakom och stötta våra anställda, men även allas ansvar som medarbetare att delta i arbetet mot detta. Förändring måste ske och ett mer intensivt arbete startar inte en dag för sent.

Moa, vår restaurangchef i Västerås, har varit den drivande kraften bakom denna fråga och genom sitt engagemang fått med hela koncernen i ett aktivt deltagande inför Musikhjälpen.

”Sexuellt våld pågår överallt, det finns nog mer nära än du själv kan uppfatta och tro. Det är dags och det har varit dags ett tag nu att sätta stopp för det! Jag har svårt att stå på sidan, kolla på de hemskheter som pågår och bara förtränga det. För vem vet? Kan det ha varit din granne, kollega eller hon som du köper kaffet utav, som en gång har blivit utsatt.”

Men det är inte bara vårt eget företag detta handlar om utan den faktiska frågan att detta sker i vår omvärld. Vi tror att vi tillsammans kan nå ut till fler med information om detta viktiga ämne och tillsammans är vi starkare i det aktiva arbetet för att få ett slut på det sexuella våldet.

Vi vill visa att det inte spelar någon roll om man är ett stort eller litet företag, alla kan vara med och göra något. Det handlar inte om att skänka en stor summa pengar som privatperson. Men om alla våra gäster skänker en enda krona så är det där vi kommer att göra skillnad.

Vi har tagit fram en Hamburgare till vår meny enkom för Musikhjälpen och det är en våra tidigare klassiker. Vi hoppas att hamburgarens återkomst ska locka våra gäster att återigen köpa denna burgare, dock till ett högre pris, men den här gången skänker vi 80% av försäljningen till förmån för Musikhjälpen.

Man kan även välja att runda upp sitt köp, där vi samarbetar med “Runda upp” och då skänks hela det beloppet oavkortat till Musikhjälpen. Om man inte besöker oss men ändå vill vara med i denna insamling så har vi en digital bössa via Musikhjälpen #Hamburgerbruket dit man kan välja sätta in ett belopp.

Tillsammans kan vi göra skillnad och det är nu dags att göra en kraftsamling för Musikhjälpen!

Kultur & Musik | Hamburgerbruket för Musikhjälpen
Örebroguiden

Källa Hamburgerbruket

You must be logged in to post a comment Login