Hälsa | GoGreen lanserar smidiga raw food-mixer som motverkar eftermiddagsdippen

Av den 29 augusti, 2015

14:55 är den tid på dagen då många känner koncentrationen svikta och sötsuget sätta in. Snabblösningen blir ofta en godisbit, men vad kroppen egentligen behöver är näring och en mer långvarig energiboost. GoGreen har därför tagit fram ett nytt koncept inom raw food. GO RAW är en serie raw food-mixer med ingredienser för att göra bollar, bars och fröknäcke, så vem som helst kan tillverka egna raw food snacks utan planering eller stora inköp. GO RAW finns nu i butik.

De senaste åren har raw foodtrenden blivit allt mer utbredd. Raw food ger naturlig energi som varar längre och eftersom den inte upphettas till mer än 42-45 grader bibehålls maximalt med näringsämnen. Dock uppfattar gemene man fortfarande raw food som ganska avancerat, som kräver både planering och långa inköpslistor.

Med GO RAW intar raw food nu världen av färdigmixer. För att göra egna bollar, bars eller fröknäcke krävs bara en matberedare. Det betyder att vem som helst snabbt kan göra egna raw food snacks på bara några minuter – ett smidigt och välsmakande mellanmål att ta med till jobbet eller bjuda på till fikat.

Trötthetsdippen kommer 14:55
14:55 är klockslaget då vi är som minst produktiva på jobbet. Blodsockernivån är låg efter lunchen och med den kommer också tröttheten, godissuget och bristen på koncentration. För kontorsarbetare är trötthetsdippen vid 14:55 ett välkänt faktum, och den bekräftas även av en brittisk undersökning*.

De flesta känner igen sig i att 14:55 är den tidpunkt då motivationen och koncentrationen är som lägst. Med GO RAW blir det lättare att välja en näringsrik energiboost för att ta sig ur eftermiddagsdippen, istället för att jaga snabb energi med tomma kalorier och godis, säger Emilie de Craene, Nordisk produktchef GoGreen.

Bollar, bars och fröknäcke
Recepten till GO RAW är skapade av Jacob Wismar, hälsomatexpert samt produkt- och receptkreatör på Lantmännen. Mixerna är särskilt sammansatta för att smaka gott och för att behålla så mycket näringsämnen som möjligt. Det går att välja mellan bollar, bars samt fröknäcke. GO RAW-serien ingår även ekologiska chia- samt hampafrön.

  • GO RAW Bar Mix innehåller kokos, pistage och blåbär.
  • GO RAW Ball Mix innehåller valnöt, kakaonibs och gojibär.
  • GO RAW Cracker Mix innehåller kokos, chiafrön och pumpakärnor.
  • GO RAW Chia Seed innehåller ekologiska chiafrön.
  • GO RAW Hemp Seed innehåller ekologiska hampafrön.

Samtliga produkter finns nu i butik. Bollar och bars kostar ca 50 kr, crackers kostar ca 35 kr och chia- och hampafrön kostar ca 50 kr styck.

Det går även fint att sätta sin egen prägel på GO RAW genom att tillsätta olika ingredienser och smaksättningar. För Jacob Wismars tips, besök: www.gogreen.se.

* Enligt en undersökning bland 400 brittiska kontorsarbetare, genomförd på uppdrag av Londonoffices.com.

GO RAW BOLLAR…

Tillagning:

Häll hälften av mixen samt max 1dl vatten i en matberedare.
Mixa 1 min på hög hastighet. Tillsätt resten av mixen och mixa till slät konsistens.
Forma till bollar.
Toppa gärna med pistagenötter och blåbär eller rulla i kakao!
Servera och njut!

Träning & Hälsa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login