Hälsa | Därför ska du äta avokado varje dag

Av den 21 juli, 2015

De hjärtvänliga, omättade fetter som finns i avokado är riktigt bra. Forskning har kunnat påvisa att fettet i avokado kan förbättra kolesterolhalten i blodet, minska risken för hjärtsjukdomar, stabilisera insulinnivåerna och även hjälpa till med blodsockerkontroll.

Om du lägger till det faktum att en avokado ger 20 viktiga vitaminer och mineraler kan du också överväga att lägga till denna tropiska grönsak till din dagliga kost!

Avokado innehåller också mindre mängder av fleromättat fett och omega 3-fettsyror som också är bra för hjärtat. Faktum är att studier visar att livsmedel rika på enkelomättade och fleromättade fetter faktiskt kan förbättra kolesterolhalten i blodet, vilket kan minska risken för hjärtsjukdom.

Forskning visar också att enkelomättade fetter kan bidra till att upprätthålla normala insulinnivåer, vilket är viktigt om du har typ 2-diabetes. De bra fetterna är mer benägna att tillfredsställa din hunger, vilket gör att du känner dig mätt längre. Avokado innehåller dock en hel del kalorier, så ät den med måtta. En normalstor avokado innehåller cirka 235 kalorier.

Avokado är en bra källa till magnesium, vilket är viktigt för hundratals kemiska reaktioner i kroppen, till exempel att behålla energinivån, att upprätthålla hälsan hos ditt hjärta och blodkärl och magnesium hjälper dig att koppla av.

Magnesium kan bidra till att förebygga hjärtinfarkt och stroke. Avokado innehåller också en god dos av lutein, som bidrar till att upprätthålla friska ögon och hud. Den innehåller fosfor som hjälper till att bygga starka ben och tänder samt järn som är nödvändigt för att tillverka hemoglobin. Hemoglobin är det ämne i de röda blodkropparna som transporterar syre genom blodet till alla celler i kroppen.

En enda avokado innehåller cirka 700 milligram kalium vilket behövs för att bygga muskler, bryta ner och använda kolhydrater, upprätthålla normal kroppstillväxt och kontrollera den elektriska aktiviteten i hjärtat. Kalium är också viktigt för att upprätthålla korrekt blodtryck och en god funktion i kroppens celler, vävnader och organ. Det hjälper även att reglera mängden vatten i kroppen.

Kalcium och D-vitamin behövs för att bygga upp och bibehålla benen stark. Kalcium är en mineral och spelar en viktig roll i muskelkontraktion och frisättningen av hormoner. Varje dag förlorar vi kalcium genom hud, naglar, hår och när vi svettas. Eftersom våra kroppar inte kan producera kalcium är det viktigt att få kalcium från maten vi äter. Om vi inte får i oss tillräckligt tar kroppen kalcium från våra ben.

Avokado är rik på fytokemikalier som kan bidra till att förebygga utvecklingen av vissa cancerformer. Avokado är också en stor källa till glutation, en antioxidant som många hälsoexperter tror kan sakta ner åldrandeprocessen.

Studier har visat att personer med kost rik på folat har en lägre risk för hjärtsjukdom. Folat kan också hjälpa till att skydda mot stroke och hjälper kroppen att göra röda och vita blodkroppar. Om du inte har tillräckligt med röda blodkroppar, kan du få blodbrist (anemi). Personer med anemi känner sig ofta trötta eller svaga och kan ha svårt att koncentrera sig. Folat är också viktigt för tillväxten av ofödda barn och kan förhindra att fosterskador. uppstår En kopp avokado innehåller 23 procent av ditt dagliga rekommenderade intaget av folat.

Måna goda argument för att äta avokado.

Hälsa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login