Hällefors discgolfbana en trevlig och utmanande bekantskap

Av den 3 augusti, 2020

Discgolf är en sport som för närvarande växer ordentligt och är en aktivitet som passar bra så här i coronatider. Roligt nog innebär det också att det öppnas flera banor och det senaste tillskottet i närområdet är 18 hålsbanan i Hällefors.

Banan ligger i anslutning till idrottsanläggningen vid Hurtigtorpet och är en skogsbana och enligt mig är det inte riktigt någon nybörjarbana, för nybörjare skulle jag rekommendera en något öppnare bana som tillexempel Hästhagens bana i Örebro. Men för de som börjat komma igång med kastandet så är den en rolig utmaning och en fin skogspromenad.

Hälleforsbanan bjuder på ganska tighta hål med en bra variation med allt från längre hål, det längsta på 175 meter till korta tekniska hål med många träd i spel, det finns även några hål som spelas i nedförsbacke vilket skapar sin egen utmaning. Banan är nyligen färdigställd så när vi var där saknades skyltar med information om avstånd och par på hålen samt hål kartor, men det är på gång. De första 15 hålen ligger upplagda i appen Udisc men det tre sista saknades när vi var där.

Banan väl upp märkt med Next Tee skyltar så det är lätt att hitta mellan hålen och terrängen är inte allt för utmanande att ta sig fram i.

Vi kan definitivt rekommendera banan, så passa på att åka till Hällefors och testa den.

Karl-Johan Sandberg, Nöje | Hällefors discgolfbana en trevlig bekantskap
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login