Håll huden mjuk och återfuktad hela hösten med CCS hudvårdsserie

Av den 14 september, 2019

I 40 år har CCS försett svenskarna med innovativ hudvård. Lagom till jubileet lanserar vi nya CCS Fuktgivande Duscholja som rengör och håller huden fuktbevarad i 8 timmar. Här har vi samlat råden för att hålla huden mjuk och återfuktad när dagarna blir kortare och kallare.

”CCS har sitt ursprung i hjärtat av Dalarna. 1979 såg den första produkten dagens ljus och våra produkter utvecklas och tillverkas alltjämt i Sverige med kvalitet och funktion som ledstjärna”, säger Amanda Wennberg, Marketing Director Skincare på Trimb Healthcare.

1. Daglig rengöring är A och O
Mild rengöring är grunden i den dagliga hudvården – men vanlig tvål kan skada hudens skyddande barriär och torka ut huden. Satsa därför på en skonsam och återfuktande produkt som är speciellt framtagen för regelbunden kroppsvård.

Tips! Letar du efter en fräsch duschgel med hudvårdande ingredienser? CCS Fuktgivande Duschgel är en varje-dag-duschgel med hudnära pH-värde som effektivt rengör och återfuktar huden. Den ger huden en len och mjuk känsla och har en frisk doft av apelsin, mandarin och grapefrukt. Dermatologiskt testad.

2. Extra fuktboost för dig som duschar ofta
För den som är aktiv och tränar är det inte ovanligt att duscha två gånger om dagen. Då är det särskilt viktigt med skonsam och återfuktande hudvård. Tänk också på att inte duscha för varmt eller för länge eftersom det har en uttorkande effekt på huden.

Tips! Årets nyhet CCS Fuktgivande Duscholja är en återfuktande och skyddande duscholja med hudnära pH-värde som är speciellt framtagen för dig som duschar ofta. Duscholjan ger en intensiv återfuktning och håller huden fuktbevarad i 8 timmar. Den bevarar hudbarriären utan att torka ut och ger en mjuk, lugn och skön känsla. Duscholjan har en fräsch doft av apelsin, mandarin och grapefrukt. Dermatologiskt testad.

3. Smörj in kroppen med mjukgörande lotion
Alla hudtyper behöver återfuktning och skydd och därför är det viktigt att smörja in huden efter dusch och rengöring. När vi går mot kallare dagar blir dessutom luften torrare både ute och inne vilket ökar behovet av fuktgivande hudvård. En produkt med karbamid och mjölksyra kan påverka hudens naturliga fuktgivande faktor på ett positivt sätt och huden kan lättare reparera och regenerera sig själv.

Tips! Vill du ha en återfuktande och skyddande varje-dag-lotion? Förebygg och underhåll torr hud med CCS Fuktgivande Hudlotion. Den innehåller både karbamid och mjölksyra och ger omedelbar och långvarig effektiv återfuktning. Kliniska studier visar att karbamid även stärker hudbarriären och skyddar mot yttre påfrestningar. Den silkesmjuka hudlotionen går snabbt in huden utan att kännas kladdig och håller huden återfuktad i 24 timmar. CCS Fuktgivande Hudlotion finns både med och utan parfym. Dermatologiskt testad.

4. Ge fötterna lite kärlek i höstmörkret

Många aktiviteter i jobbet och på fritiden belastar fötterna som lätt blir torra, fnasiga, hårda och spruckna. Genom att vårda och smörja in dem varje dag hjälper du fötterna att klara av vardagens påfrestningar. Ett annat tips är att undvika syntetiska material i strumpor och skor, liksom alltför trånga skor och högklackat. Låt fötterna andas så ofta det går.

Tips! Klassikern CCS Fotvårdssalva lanserades 1982 och är Sveriges mest sålda fotkräm.1 Den är specifikt framtagen för torra fötter med förhårdnader. Den innehåller 10% fuktbindande karbamid och har tre funktioner i en: 1) den mjukgör, 2) återfuktar, och 3) förbättrar hudens skyddsbarriär. Dessutom innehåller den eukalyptusolja som motverkar dålig lukt och ger en frisk doft. Resultatet? Mjuka, smidiga och väldoftande fötter. CCS Fotvårdssalva är kliniskt testad och rekommenderas av Sveriges Fotterapeuter.

CCS fotvård – vi älskar att prata smörja
CCS finns med genom livets små och stora utmaningar – från behandling av specifika problem till skyddande och förebyggande vardagsvård. Sedan 1979 har vi utvecklat innovativa produkter med funktion och vi ser på fot- och hudvård på ett holistiskt sätt. Kort sagt är vi övertygade om att våra produkter bör vara själva navet i ett aktivt och hälsosamt liv. Våra produkter utvecklas och tillverkas i Sverige. Med vårt läkemedelsarv säkerställer vi kvaliteten och kan fokusera på funktion. Vi erbjuder hudvårdsprodukter som är att lita på. Det bara funkar. Inget krångel.

Försäljningsställen och priser: CCS hudvårdsprodukter säljs på apotek. Rekommenderade cirkapriser: Fuktgivande Duschgel – 79 kr/350 ml pumpflaska. Fuktgivande Duscholja – 89 kr/350 ml pumpflaska. Fuktgivande Hudlotion – 89 kr/350 ml pumpflaska. Fotvårdssalva – 75 kr/175 ml tub, samt 39 kr/75 ml tub

Skönhet | Håll huden mjuk och återfuktad hela hösten med CCS hudvårdsserie
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login