Gymnasieelever från Örebro tog brons i SM

Av den 18 mars, 2018

Anton Sellberg och Ebba Schön från Virginska gymnasiet vann bronsmedalj i Gymnasie-SM i hotell, förutom tredjeplatsen innebar tävlingarna möjligheten att visa upp sig för framtida arbetsgivare. 

Kampen om SM-titeln avgjordes under helgen i Göteborg. De tävlande skulle bland annat bädda en hotellsäng och ställa i ordning konferensrum. Dessutom fick de i ett rollspel möta gäster, spelade av skådespelare, som till exempel var missnöjda med boendet. När tävlingarna summerades stod det klart att Anton Sellberg och Ebba Schön vann brons.

Det är fantastiskt att se vilken servicenivå och engagemang de tävlande har, jag är imponerad av hur de löste flera av scenariona, säger Hedvig Samaras, huvuddomare.

För eleverna var tävlingen en möjlighet att visa upp vad de lärt sig under utbildningen. Dessutom var flera stora och kända företag från besöksnäringen på plats.

– Näringen växer kraftigt och behöver yrkesskickliga. Efter den här helgens fantastiska prestationer tror jag de tävlande kommer ha flera jobberbjudande, säger Peter Thomelius, utbildning- och HR-chef på Visita.

Nöje | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login