Gyllene Tider och Linnea Henriksson gör 
Sveriges officiella VM-låt 2018

Av den 15 maj, 2018
Artwork

Ryktena var sanna, Gyllene Tider har återförenats för att göra den svenska VM-låten till sommarens fotbollsäventyr i Ryssland. Tillsammans med Linnea Henriksson släpper de ”Bäst när det gäller” klockan 09:30 idag den 15:e maj – samma dag som det svenska herrlandslagets VM-trupp presenteras

Att skriva den officiella låten är förstås en gigantisk utmaning som man inte kan tacka nej till. Hela Sverige, ja hela världen, är engagerade i fotbolls-VM så vi i GT blev enormt stolta när vi blev tillfrågade, säger Per Gessle till SvFF:s hemsida.

Gyllene Tider har inte spelat tillsammans sedan de återförenades för en turné år 2013, en turné där även Linnea Henriksson medverkade. Nu möts dessa popstoltheter från Halmstad på nytt för att tillsammans med förbundskapten Janne Andersson – även han från Halmstad – hjälpa laget till stora framgångar.

Med tidlösa låtar som Flickorna på TV2När vi två blir en och Sommartider har Gyllene Tider blivit ett av Sveriges mest folkkära band genom alla tider. Både svenska herrlandslaget framgångar på fotbollsplanen och Gyllene Tiders musik har i decennier förenat människor över generationsgränser, från norr till söder. Bandets rekordpopulära och riksomfattande turnéer Återtåget ’96!GT25 2004 och GTLive 2013 sammanförde hundratusentals människor och resulterade i folkfest.

Med årets officiella VM-låt är förhoppningen att tillsammans med fotbollslandslaget göra sommaren 2018 till en lika oförglömlig upplevelse.

Lyssna på Sveriges officiella VM-låt 2018 här »

Bäst när det gäller släpps idag digitalt via Cosmos Music den 15:e maj. Den släpps även på 7” och 12”-vinyl den 1:a juni, lagom till Sveriges VM-rep mot Danmark.

Kultur & Musik | Fotbolls-VM 2018
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login