Gustavsvik Örebro är en av Sveriges femstjärniga campingplatser!

Av den 15 juni, 2017

Varje år klassificeras ett stort antal av Sveriges campingplatser och branschorganisationen SCR Svensk Camping kan konstatera att anläggningarnas standard fortsätter att förbättras.

– Sverige har nu fått ytterligare en femstjärnig campingplats, Ansia Resort i Lycksele. Det är överhuvudtaget en stark trend i branschen att göra stora investeringar och förbättra anläggningarna, säger Lars Isacson, vd SCR Svensk Camping.

För att få fem stjärnor krävs ett stort utbud av aktiviteter och service samt en mycket god skötsel av campingplatsen, det är Svensk Klassificering AB som på uppdrag av SCR Svensk Camping genomför klassificeringen.

– De senaste tre åren har våra medlemmar gjort investeringar på ungefär 1,5 miljarder kronor. Detta märks nu i ökad standard över hela branschen. Många har till exempel valt att bygga speciella platser för husbilar som är den gästgrupp som ökar mest, säger Lars Isacson.

Husbilsgästerna semestrar också till större del än andra utanför den traditionella högsäsongen vilket bidrar till en förlängd säsong på vår- och höstkanten.

De största investeringarna har dock gått in i sanitets- och serviceanläggningar, och stora satsningar kommer att göras i aktivitetsanläggningar som till exempel poolområden och lekland samt anordnade aktiviteter som barnklubbar och underhållning.

De campingplatser som nu har fem stjärnor har alla pool, restaurang, butik och en mängd arrangerade aktiviteter för både barn och vuxna.

Gustavsvik Örebro är en av Sveriges femstjärniga campingplatser!

Resa | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login