Gus Ring + Julius Östberg gästar Deed

Av den 12 februari, 2018

Nu harDeedi äran att åter få besök av vår favorit Gus Ring, och nu har han till råga på allt med sig Julius Österberg! kan det bli bättre? Tveksamt!


– GUS RING –
Gus Ring har alltid känt sig som en outsider. Från att spela trumpet i stråk- och blåsorkester till att skrika sig hes i metal- och hardcoreband fann han sitt hem i de mörka subkulturerna. Det var här Gus upptäckte sin kärlek för skör, naken, melankolisk musik.

Igenom ständigt återkommande depressiva och euforiska perioder skapade Gus en drömvärld där musiken kunde tala bättre än ord. Hans senaste album ”Hypnoseas” slåss med känslor av isolation, kärlek, saknad samt hjärtekross och övervinner dem. Albumet släpptes i April 2017 av ”Daughters and Sons”, en del av Gaphals/City to City.

Sen dess har Gus turnerat Europa kontinuerligt och blivit jämförd med artister som Jeff Buckley och Damien Rice och band såsom The Cure, Interpol och Wovenhand av både press och fans.

”Det blir inte generiskt för en sekund och det är minst sagt väldigt eget.”
– Simon Lundberg, Gaffa.se.

”Gus Ring har något annat, något unikt, och inte ens genom pistolhot skulle jag kunna sätta ord på vad DET är. Det bildas liksom ett vackert himmelskt skimmer över hela setet.” – Ricky Holmqvist, Drefvet.se

”På ytan är det som vilken gitarrballad som helst, men I melodin och Gus röst döljer sig ett mörker som undan för undan blir tydligare och skänker musiken en riktigt vacker nerv.” – Andreas Homanen, Corren


– JULIUS ÖSTERBERG –
Julius Österberg är en låtskrivare, multi-instrumentalist och cellist ifrån Skattungbyn. Med en kombination av minimalistisk looping av akustisk gitarr och cello tillsammans med sköra svenska texter skapar Julius en intim, meditativ värld att försvinna in i.

”Jag skriver låtar ifrån hjärtat och sänder ut dem i rymden. Jag är glad om någon blir rörd av mina ord eller melodier. Jag vill trycka där det känns, som en massage för själen.” – Julius


Torsdag 15 februari kommer Gus Ring & Julius Österberg till Café Deed på Järnvägsgatan, missa inte en höjdarspelning!

» Mer info här «

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login