Guldsmedshyttans Musikkår laddar inför Sommarsalut

Av den 7 augusti, 2019

Guldsmedshyttans Musikkår har nu inlett repetitionerna inför höstterminen med bland annat Sommarsalut i Lindesberg (30 augusti) och Beatleskonsert med Martin Almgren i Ludvika (november) och Lindesberg (februari 2020).

Sommarsaluten – ett gratisevenemang för hela familjen – äger rum fredag 30 augusti i Oscarsparken i Lindesberg för 32:e året i följd. Med start klockan 20.00 kommer Linda Nordin Johansson (bilden) och Guldsmedshyttans Musikkår att underhålla med populärmusik och allsång. Någon gång efter 21.00 kommer Eje Berglund från Furuvik att anordna en pyroteknisk ljusshow till tonerna från musikkåren spelandes ABBA-medley. Medtag gärna stol. Café Oscar har öppet.

Guldsmedshyttans Musikkår och Ludvika Musikkår ger en Beatleskonsert med Martin Almgren(bilden) i Ludvika (november 2019) och i Lindesberg (februari 2020).

Guldsmedshyttans Musikkår (som startades redan år 1900) har idag ett 35-tal medlemmar från hela länet som varje vecka åker till Guldsmedshyttans för att repa.

”I en orkester behövs hela tiden nya musiker och just nu har vi, liksom många andra musikkårer, behov av att förstärka oss. Oavsett vilket instrument du spelar är du varmt välkommen att kontakta oss”, skriver Guldsmedshyttans Musikkår.

”Känner du att detta är något för dig? Varför inte besöka oss under en repetition, så får du prova att spela med oss. Vi repeterar varje måndagskväll kl 19.00-21.30 på Elzwiks väg 11 i Guldsmedshyttan. Vår repertoar är mycket blandad, alltifrån marsch- och filmmusik till klassiskt och jazz. Kan du inte ta dig till Guldsmedshyttan så ordnar vi givetvis med skjuts”.

Guldsmedshyttans Musikkår är den civila delen av Hemvärnets Musikkår Guldsmedshyttan – en av landets 25 hemvärnsmusikkårer. Musikkåren är sedan 2009 godkänd för framträdanden i statsceremoniella sammanhang samt utlandsspelningar där Sverige och Försvarsmakten representeras. Musikkåren har i snitt 12-15 framträdanden per år och är därför en av landets mest aktiva hemvärnsmusikkårer sett till antalet spelningar. Musikkåren har ansvarat för musiken i samband med vaktparader och högvaktsavlösningar i Stockholm flertalet gånger, senast 29-30 september 2018. Nästa är planerad till 2020.

Musik | Guldsmedshyttans Musikkår laddar inför Sommarsalut
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login