Nöje | Guinness World Records 2016 – fylld av häpnadsväckande rekord från hela världen

Av den 11 september, 2015

En fantastisk och tokig rekordkavalkad väntar i Guinness World Records 2016. Efter månader av efterforskningar, tips och resor världen över presenteras nu nya häpnadsväckande rekord, intressanta och knasiga fakta och bilder på rekordhållare från jordens alla hörn. Allt samlat i världens största rekordbok med de allra senaste rekorden, bedrifterna och äventyren varvat med odödliga klassiska rekord.

För första gången uppslag om Netflix, appar och podcasts. Listor och tabeller på längden och tvären och djupdykningar i särskilt spännande rekord. Kort sagt sprängfylld med det knäppaste, värsta, tyngsta, högsta och häftigaste som finns just nu. 

Bland årets nyheter finns:

 • Världens längsta gifta par (423,47 cm) bor i Kina och heter Sun Mingming, 33 år och Xu Yan, 29år. Han är basketspelare och 236,17 cm lång och hon en 187,3 cm lång handbollsspelare. Deras tips för ett lyckligt äktenskap lyder: ”ingen är perfekt, därför måste man stötta varandra i vardagen”. Kärlek på hög nivå! 
 • Störst fötter på en levande person (40,1 högerfot och 39,6 cm vänsterfot) sitter på Jeison Orlando Rodriguez Hernandez, 20år, från Venezuela. Jeison har naturligtvis inte helt lätt att shoppa skor, utan måste specialbeställa sina skor från Tyskland för att inte få skoskav.   
 • Flest tänder i munnen (37st) har Vijay Kumar, 27år, från Bangalore i Indien. Det är 5 gånger fler tänder än genomsnittet. ”Det är lite jobbigt när från fastnar något mellan tänderna långt bak, men kul att komma med i Guiness World Records”, hälsar Vijay Kumar.
 • Högsta skulpturen i form av en cowboystövel (10,74m hög), konstruerad av Bob Wade, 72år, i San Antonio, Texas. Bootsen tog Wade tre månader att bygga och han är så stolt över dem att han har skrivit en Country and Western sång om dem ”Too High, Too Long, Too Wide”. Stövlarna pryder nu infarten längst motorvägen till San Antonio. Bob hälsar att han är väldigt stolt över att ha världens största cowboyboots och till dom som undrar om han är helt galen svarar han -”ja – lite kanske!” 

Självklart bjuder boken även på en rad svenska rekordhållare som:

 • PewDiePie – har rekordet för flest prenumeranter på YouTube, med sina 8,6 miljarder visningar och 36 376 634 (maj 2015) prenumeranter. PewDiePie är även den i världen som tjänar mest på att lägga upp spelvideor på YouTube med en årlig intäkt på 18,9 miljoner dollar. 
 • Spotify är med sina 39,8 miljoner (Feb 2015) användare den mest populära musikappen på Facebook.
 • Sarah Sjöström kan glädja sig åt att omnämnas i boken med sina blixtsnabba 24,43 sekunder på 50 meter fjäril på långbana (damer).
 • Icehotel i Jukkasjärvi presenteras i boken som ”Största iskonstruktionen”. Hotellet återuppbyggs varje år av isblock huggna ur Torne Älv. År 2015 års version av hotellet bestod bl a av en isbar, en iskyrka och en isbjörn som dansar kring en strippstång.

Fler hissnande världsrekord:

 • Flest telefonkataloger isärrivna på en minut (kvinna) Lindsey Lindberg (USA) med fem stycken kataloger.
 • Flest tennisbollar hållna i handen – Mahadeo Bhujbal (Indien) kan hålla 23 tennisbollar i handen
 • Snabbast på 100 m högklackat – Julia Plecher (Tyskland) – 14 531 sek
 • Beräkna kvadratroten av ett sexsiffrigt tal i huvudet – Granath Rakesh Thakkar (12 år från Indien) som drog kvadratroten ur tio sexsiffriga tal på tiden 1 min 7,52 s Varje svar gavs med en precision av åtta siffror och utan ett enda fel.

Följ oss på FaceBook >>

Vill du försöka komma med i boken? logga in på www.guinessworldrecord.com/set-a-record så får du veta hur du går tillväga.

Nöje
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login