GTVPlay streamar Klubb Bubbla för alla som gillar estradpoesi

Av den 18 september, 2018

Tisdagen den 25 september är det premiär för Klubb Bubbla på Nya China i Örebro och nytt för i år är att man kommer kunna se hela uppträdandet live på GTVPlay.

Till denna kväll har klubbens initiativtagare och ständig konferencier Michael Horvath bjudit in Alma Kirlic. Författare matematiker och poet, Felicia Högnelid tidigare bubblare som debuterat på Dramaten, Mattias Hammarström svensk mästare i poetry slam 2018 och Drottningen Ina Knutsson med debutskiva.

Poesi kan vara brevet du skrev men aldrig skickade till din hemliga kärlek i skolan, eller ett språkmaterialistiskt experiment om E-nummer i mat. Det kan vara kopierat i smyg på jobbet eller tryckt i böcker av landets största förlag. Det kan vara skrivet av en professor, eller uppdiktat av en tvååring som sitter uttråkad i en kundvagn och leker med förbipasserande ord. Det kan huggas i sten eller ropas ut över ett torg och försvinna.

Klubb Bubbla ställer allt detta på samma scen, och ställer inte det ena ovanför det andra. Därför är det estradpoesins vardagsrum. Här ser du vinnare från Poetry Slam-SM, debutanter från bokförlagen, och kanske någon från ditt kvarter.

Räkna med en riktig höjdarkväll och kan du inte deltaga på plats så kan du se streamen här »

Klubb Bubbla återkommer den 27 oktober, 19 februari och 9 april samtliga startar klockan 19:00.

Karl-Johan Sandberg, Kultur & Musik | Klubb Bubbla
Örebriguiden

You must be logged in to post a comment Login