GTVPlay streamar Horndal från Watt

Av den 22 september, 2019

På fredag den 27 September kommer bandet Horndal till Watt för en spelning och för alla er som inte kan komma så live streamar Horndal konserten.

Horndal berättar den sanna historien om djävulens ödeläggning av bruksorten bandet kommer ifrån och är döpta efter. Debut-EP:n från 2017 spelades in av Steve Albini i Chicago och efter att ha spelat med band som The Bronx och Victims signades bandet av amerikanska Prosthetic Records (Skeletonwitch, Venom Prison, Lamb of God, Gojira, Trap Them).22 februari släpptes debutalbumet ”Remains”, inspelat i i Studio Gröndahl av Karl Daniel Lidén (Bloodbath, Crippled Black Phoenix, Breach, Craft, Katatonia).

Är det sludge? Är det hardcore? Eller bara metal? Någonstans i mitten kanske. En ”game changer” hävdar iallafall Metal Hammer UK.Bandets historia är grundad i en uppmärksammad teaterpjäs från 1979 som framfördes i protest mot nedläggningen av Horndals järnverk i södra Dalarna. I pjäsen kommer Hin Håle själv (spelad av bandmedlemmars far) till byn för att utplåna bruket och lämna arbetarna åt sina öden. Låtarna skildrar alltifrån fabriksolyckor där smeden Bergström får smältjärn över ansiktet till brukspatronens allians med Hin.

Så missa inte Horndal live på Watt 27 September 20:00.

Här hittar du streamen»

» Mer info här «

Musik | GTVPlay streamar Horndal från Watt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login