Grythyttans Gästgivaregård tar en plats i White Guide Nordic

Av den 1 november, 2016

Grythyttans Gästgivaregård fått en ärofylld plats i White Guide Nordic, av totalt 300 restauranger är endast ett fåtal från Sverige!

Till Grythyttans Gästgivaregård har gäster kommit genom åren för att njuta av den underbara maten och drycken. I vinkällare trängs flera tusen flaskor från distrikt i hela världen och är en av Sveriges äldsta samlingar, noga utvalda och med en variation som imponerar de flesta. Nu har gästgiveriet fått ytterligare en utmärkelse genom White Guide Nordic.

– Det är med en otrolig stolthet som vi tar till oss detta. Att vi i år fått höga poäng i svenska White Guide, blivit nominerade till Restauranggalan för ”Årets klassiker” känns fantastiskt roligt. Det är ytterligare ett bevis på att vi är på helt rätt väg för att kunna leverera kulinariska upplevelser utöver det vanliga, säger Henrik Eriksson, köksmästare på Grythyttans Gästgivaregård.

White Guide Nordic 2017 släpptes den 31 oktober 2016 och har över 300 betygsatta restauranger i de nordiska länderna. Den nya guiden innehåller 54 restauranger i Finland, 56 restauranger i Norge, 92 restauranger i Sverige, 85 restauranger i Danmark och 17 restauranger på Island. I årets upplaga kommer även 25 Estländska restauranger att profileras.

– Jag är glad och stolt över att vi är utvalda att vara med i White Guide Nordic. Hos oss är varje gästs upplevelse det viktigaste. Vi arbetar ständigt med förbättring och utveckling där svenska råvaror, matsalshantverket och miljöarbetet ständigt är i fokus, säger Mia Spendrup, VD Grythyttans Gästgivaregård.

White Guide är den ledande restaurangguiden i de nordiska länderna. Den svenska versionen har publicerats varje år sedan 2005. Varje år testas runt 800 restauranger, varav 600 får en plats i White Guide.

Mat & Dryck | Grythyttan
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login