Grillska Gymnasiet Örebro – en av de bästa e-sport skolorna i Sverige

Av den 11 juni, 2020

Senaste två veckorna har Gymnasieligan VT20 pågått som är Sveriges största skolturnering i e-sport, gymnasieskolor från hela Sverige har tävlat om att bli bästa e-sportskolan.

CS:GO var spelet som kördes och turneringen hade 30 000 SEK i prispott, där vinnande laget vann 10 000 SEK till eleverna och 10 000 SEK till skolans fortsatta e-sportsatsningar.

Det var 77 stycken skollag närvarande i kvalomgångarna (2st) och där gick 8 stycken skollag vidare till finaltävlingen som spelades nu i Lördag och Söndags, där er skola Grillska Gymnasiet Örebro tog sig till finaltävlingen, där de även har varit tidigare.

Detta är 3e upplagan av Gymnasieligan som arrangeras och Grillska Gymnasiet Örebro har varit närvarande på finalerna tidigare. Vanligtvis har finalerna skett på en fysisk plats (VT19 – IFU Arena Uppsala) och (HT19 – Högskolan i Halmstad).

På grund av rådande Covid-19 så blev vi tvungna att köra denna säsongen helt online, men där matcherna livesändes på vår webb-tv (twitch.tv/publiclirtv), med över 2000 unika tittare under eventet.

Spel | Grillska Gymnasiet Örebro – en av de bästa e-sport skolorna i Sverige
Örebroguiden

Källa Grillska Gymnasiet

You must be logged in to post a comment Login