Grilla | Sommartid närmar sig – dags att flytta fram grillen

Av den 20 mars, 2015

Allt som du kan laga i ett kök kan du också laga på en grill! Och det blir ju så gott! Det finns ingen köttbit eller fisk som inte blir godare av att kärleksfullt tillagas på en grill – men det finns också mycket mer man kan grilla. Alla typer av grönsaker, pizza, bröd, frukt och läckra desserter. 

Fredagskocken Mattias Larssons bok Grilla! (som kommer ut lagom till att vi växlar till sommartid) bjuder på hans bästa recept och smartaste grillknep. Bemästra indirekt och direkt grillning, lär dig röka i både kol- och gasgrill, smaksätt med örtkvistar, rökspån, marinader och med rub och utnyttja både för- och eftervärmen.

Här finns recept för alla sorters grillkvällar – för stora kompisgänget, enkel picknickgrillning med bärbar grill, en fest på tu man hand eller middag med familjen. Missa inte de rökta lammkotletterna med caponata, knäckebröd med helgrillad gös och brynta kantareller, nybakat tunnbröd med färskostcrème, sallad med grillade fikon och valnötter, rökt mozzarella med varma örtiga tomater, quesadilla med grönkål och västerbottenost, godaste grillade pizzan eller de härligt doftande tomat- och vitlöksmusslorna.

Mattias Larsson är kock, kokboksförfattare, föreläsare och måltidsinspiratör. Han är en uppskattad gäst i tv- och radioprogram, som också skapar recept och stylar mat i dagspress och matmagasin. Njutning är livets motor! är Mattias inspirerande devis.

Flytta köket utomhus!

Mat & Bak | Grilla
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login