Grill | Landmann nya gasolgrillar med PTS

Av den 30 april, 2015

Inför grillsäsongen 2015 har Landmann uppdaterat sitt sortiment med flera gasolgrillar i premiumklassen. Flera av modellerna är utrustade med nya patenterade värmesystemet PTS. Det blir allt mer populärt att grilla med gasolgrill och många upptäcker att gasolgrillens smidighet och snabbhet leder till att man grillar oftare, och dessutom under en större del av året.

För att möta upp den ökande efterfrågan på ännu bättre gasolgrillar har modellprogrammet vuxit, och flera modeller är nu även utrustade med det nya patenterade värmesystemet PTS.

PTS står för Power Thermal Spreading system.

# Globalt unik teknik garanterar jämn, kontrollerad värmefördelning
# Effekten bekräftas av en oberoende testinstitut
# Exklusivt för grillserierna Avalon PTS, Miton PTS och Triton PTS
# PCT patent för internationella marknader

Själva finessen med detta system är att värmen som alstras i grillens brännare ska distribueras och fördelas på bästa möjliga vis till grillens galler där maten tillagas. Vad det nya systemet levererar är alltså en optimerad och jämnt fördelad grillvärme på hela grillytan.

Testad av ett oberoende provningsinstitut
Testresultat från det oberoende testinstitutet, SGS Institut Fresenius, har visat att PTS-systemet uppnår en jämnare värmefördelning över hela grillytan – i jämförelse med modeller från konkurrenter i samma prisklass. Till skillnad från situationen med konkurrenternas produkter finns det inga okontrollerbara värmeblock ovanför brännarna och inga anmärkningsvärda kalla zoner, vilket komplicerar matlagningen. Med andra ord, PTS-systemet ger en hög men kontrollerad och jämn värme där det behövs, allt för att ge en kontrollerad grillning.

Gasolgrillarna som är utrustade med PTS är följande:
Triton PTS 2.0
Triton PTS 3.0 bordeaux
Triton PTS 3.0 sapphire black
Triton PTS 3.0 pearl white
Triton PTS 4.1
Miton PTS 3.1
Miton PTS 4.1
Avalon PTS 4.1
Avalon PTS 5.1+
Avalon PTS 6.1+

Prylar
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login