Green & Black´s lanserar 10 ekologiska chokladkakor

Av den 21 februari, 2019

Smak och kvalitet står i fokus när Green & Black’s lanserar 10 ekologiska chokladkakor på den svenska marknaden. Varumärket som grundades av paret Craig Sams och Jo Fairley i London på 90-talet andas både äkthet och hantverk.

Under februari månad lanseras 10 stycken ekologiska chokladkakor från det brittiska varumärket Green & Black. ”Green” står för etisk produktion och hållbarhet medan ”Black” står för intensiv smak, god kvalitet och livsstil. Varumärket tillverkar sin choklad av etiskt odlad ekologisk kakao som är fairtrademärkt, vilket innebär att inga konstgjorda gödnings- eller bekämpningsmedel har använts vid tillverkningen av denna ekologiska choklad.

10 unika smaker
Chokladkakorna kommer i flertalet smaker och har olika kakaohalt. Ljusast är den vita chokladen med ett kakao-innehåll på 30% följt av ett antal mjölkchokladkakor på 37%. Där återfinns smaker som havssalt, mandel och smörkola. I det mörkare segmentet finns tre stycken kakor med 60% kakaoinnehåll. Även där hittar vi en version med havssalt. Den får sällskap av ingefära och en av favoriterna Maya Gold med smak av kryddig apelsin. De två sista produkterna innehåller 70 respektive 85% kakao. Samtliga kakor är ekologiska och de 5 kakor med högst kakaohalt är veganska.

– Det här är en super spännande lansering. Vi är stolta över att presentera dessa premiumprodukter som framförallt riktar sig till livsnjutare som vill göra medvetna val. De 10 varianterna har alla sin unika profil som erbjuder variation till våra konsumenter, säger Niklas Larsson, varumärkesansvarig för chokladkakor på Mondelēz International.

I februari 2019 kan du, i din närmaste livsmedelsbutik, köpa chokladkakorna som samtliga väger 90 gram styck och har ett riktpris på ca 30 kr.

Mat | Green & Black´s
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login