Greekazos första spelning i Örebro

Av den 16 november, 2019

Greekazo är en ny lovande svensk artist ifrån Hässelby i Stockholm. Under fredagen höll han sin första spelning i Örebro, på Ritz Nightclub.

Jag fick en intervju med Greekazo efter hans spelning igår på Ritz Nightclub.

Hur var giget igår kväll?
– Spelningen var bra, jättefin klubb, vänliga människor, bra service. Det var bra hype, bättre än i många andra städer.

Du har jobbat med stora producenter, hur var det att jobba med Yei Gonzalez?
– Han är en av de bästa på att mixa här i Sverige, han kan sin grej och han jobbar med stora artister. Det var jätteroligt att jobba med honom, det är svårt att producera men det är något som skulle vara roligt att kunna. Fast jag förstår verkligen ingenting utav det där.

Hur kom du i kontakt med Yei Gonzalez?
– Jag kom i kontakt med honom via min producent Dnoteondabeat, jag har fått många kontakter i branschen genom honom.

Du är duktig på att lägga bars, vad har du för tips för att få fram unika bars?
– Det handlar om att tänka, att jobba länge på dem. Jag kan ha 4 bars som jag går och tänker på i några dagar, provar mig fram med olika alternativ, så många som jag kommer på. Det kan ta tid, men det gör inget för jag vill inte göra något halvdant.

Vilken svensk artist skulle du vilja göra en collab med?
– Det skulle vara någon som kan sjunga refränger, jag gillar mest att skriva verser. Jag tycker att jag har svårare med refränger, dem blir bra till slut men de kanske inte blir så catchiga. När jag lyssnar på min musik tycker jag oftast att verserna är bättre än refrängen, så någon som är bra på refränger vill jag göra en collab med.

Om du inte skulle vara en artist, vad skulle du vilja jobba med då?
– Vet inte riktigt, men jag hade gått klart skolan.

Nämn en producent du skulle vilja jobba med?
– Metro Boomin

Bästa spelningen du haft?
– Malmö, det var en insparksfest och det var min första spelning, det var grymt, till och med brandlarmet gick.

Din favoritlåt just nu?
– Pop Smoke med ”Welcome to the party” och ”Dior”.

Vart ser du dig själv om 5 år?
– Jag jobbar med något stort, vet inte vad men något stort utöver musiken.

Du har många unga lyssnare, vad vill du förmedla med din musik?
– Responsen på min musik, vad jag har fått höra, så blir många glada av min musik. Den kanske är grov, men det grova suddas bort och om man dubbel-lyssnar på mina punchlines så tänker många som förstår poängen att det är roligt, och inte tar det så seriöst.

Jobbar du med ny musik just nu?
– Jag håller på att göra klart en ny låt som ska släppas denna månad, och en till låt nästa månad. Sen kommer det ut en EP, med 5 nya låtar av 6.

Har du mycket fritid?
– Det är väldigt mycket jobb, men jag hinner med att umgås med vänner också. Men just nu har jag varit mycket utomlands, spelat in musikvideos, så under några veckor har jag bara varit hemma i Stockholm några dagar.

Kändisskapet, är det som du trodde att det skulle vara?
– Nej, verkligen inte, jag trodde inte att det skulle vara så här mycket jobb. Jag jobbar varje dag i veckan, i princip ifrån det jag går upp tills jag går och lägger mig. Allt måste komma ut i tid, möte med producenter, möte om musikvideos och vad som ska vara med. Mycket resor. Det är mycket att tänka på och det blir mycket omedveten stress, men när man väl släppt låten så kan man chilla mer.

Jojo Elneborg, Musik | Greekazos första spelning i Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login