Greasy Tree bjöd på skön rock under sin spelning på Garbo

Av den 11 februari, 2018

Under lördagskvällen gjorde det amerikanska bandet Greasy Tree ett stopp på sin Europaturné för en spelning på Garbo i Örebro.

Greasy Tree kommer från Arkansas i USA och spelar en blues-influerad rock med inspiration från bland andra Led Zeppelin, men man kan även hitta en del grunge och mycket blues i deras musik.

Bandet består av Red Porton på bas, Cameron Roberts på gitarr och Jacob Brumley på trummor, samtliga i bandet sjunger men det känns som Cameron får ta huvudansvaret för sången och det gör han bra.

Jag skulle vilja säga att Camerons sång är en av de saker som särskiljer Greasy Tree från andra duktiga blues baserade rockband, för ärligt talat finns det en hel del sådana om man ser sig omkring. Dock måste jag säga att Greasy Tree är riktigt bra och har stor potential då man har en lite bredare repertoar än många andra i genren.

Nu är bandet ute på en Europaturné efter att nyligen ha släppt sitt självbetitlade debutalbum Greasy Tree, bandet gjorde en helgjuten insats under lördagens spelning och jag blir inte förvånad om vi kommer att se mer från denna trio framöver.

Greasy Tree får hela…

Bilder från spelningen.

Karl-Johan Sandberg, Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login