Gray’s lanserar Guinness Chips

Av den 21 mars, 2017

Gray’s lanserar Guinness Chips, Premiumsmaker för kräsna snacksälskare!

Nu lanserar Gray’s Burt’s lyxiga chips gjorda med Guinness Stout- så både ölälskare och chipsälskare kan njuta av det bästa av två världar: Den härliga mörka smaken av irländsk öl i krispiga fräscha chips som man bara vill ha mer av!

För tillverkaren Burt’s i England har Guinness chipsen varit en stor succé. Konsumenterna är både män och kvinnor, och det är tydligt att man inte måste älska öl eller Guinness i sig för att smaken ska gå hem. På Gray’s gör man vågen över samarbetet eftersom produkten har en given plats bland deras kända märken. Håkan Eriksson KAM på Gray’s berättar:

Vi är så stolta över att jobba med Burt’s Chips som alltid levererar premium kvalitét i varje påse. Guinness Chips är redan en hit bland alla som älskar premiumsnacks. Vare sig det gäller vuxet fredagsmys eller till drinken i baren, så är dessa chips perfekta för den kräsna konsumenten som unnar sig den allra bästa gourmetprodukten.

Chipsen lanseras i 3 lyxiga smaker:

GUINNESS 40 & 150 gram
Dessa handkokta premium chips smaksätts med en unik blandning av korn och hops. Det ger en underbar smak av bittersöt mörk och vuxen smak av ikonisk irländsk stout.

GUINNESS RICH CHILLI 40 & 150 gram
Tillagade med färska jalapeños, den naturliga smaken av saftig biff och ikonisk stout blir Rich Chilli som en måltid i sig. Varje påse får dig att vilja ha mer, beroendeframkallande är bara förnamnet!

GUINNESS TOASTED CHEDDAR 40 & 150 gram
Här skivar man potatisen lite tjockare och använder både krämig cheddar och den ikoniska irländska ölen för att ge en riktig smakkick för den som älskar kombination av chips, ost och öl. Burt’s vet hur man skapar en favorit för alla smaklökar.

Just nu bearbetar Gray’s Dagligvaruhandeln och Servicehandeln för att se till att Guinness syns i butik såväl som ombord på flyg, på hotell, pubar och restauranger. Håkan Eriksson ser enorm potential för produkten:

-Som vi ser det är Guinness Chips det självklara valet för alla som letar efter genuint lyxiga smaker att servera med god öl och drinkar. Alla trendkänsliga hotell och restauranger har visat stort intresse och butiker runt om i landet är på gång med produkten. Det man ska komma ihåg är att Burt’s har vunnit många priser för kvalitén och sina värderingar, vi känner därför att den här typen av premiumprodukt ligger rätt i tiden.

Bra att veta:

Guinness Chips tillverkas av 100% naturliga råvaror och dessutom:

GMO fria ✔
Inget härdat fett ✔
Inga konstgjorda smakämnen ✔
Passar Veganer ✔
Passar Vegetarianer ✔

Fakta om Guinness & Burt’s:

Om Guinness:
Guinness tros ha sitt ursprung från stout-öl. Ordet stout myntades inte förrän 1677, bara 50 år innan Arthur Guinness föddes. Arthur Guinness började sälja det mörka porterölet 1759. Första gången Guinness började använda uttrycket stout, var på 1840-talet, med Single Stout och Double Stout. Guinness kallas också ”Black Stuff” och ”Pint of Plain.

Idag räknas Guinness som världens sjunde högst värderade ölvarunamn. Värdet beräknas till ca 50 miljarder kronor.

Om Burts Chips:
Burt’s tillverkar chips av yppersta kvalitet i Devon, UK. Varje parti med potatis kontrolleras noga, skivas direkt ner i sjudande solrosolja, rörs försiktigt om för hand, och smaksätts med naturliga kryddor och örter.

Alla Burt’s Chips tillverkas av 100% naturliga råvaror.

De innehåller inget härdat fett (den största källan till transfetter).

Inga konstgjorda smakämnen används vid tillverkning

Guinness Chips lanseras under vecka 10 och förväntas nå välsorterade butiker runt om i hela landet under våren 2017.

Guinness Chips finns hos ICA, COOP, City Gross, Hemköp,Willy:s, Rusta i Örebro.

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login