Grand Slam när Hernö Gin utses till världens bästa London Dry Gin

Av den 28 juli, 2017
Vinnaren av London Dry Gin Trophy 2017 kommer från Hernö Gin och finns att köpa på masterofmalt.com.

Världens bästa London Dry Gin kommer från Hernö Gin. Det står klart när IWSC tillkännager resultaten för världens mest prestigefulla vin- och sprittävling, International Wine & Spirit Competition. Hernö Gin har därmed vunnit alla de tre tyngsta priserna i ginkategorin inom loppet av tre år.

Medaljregnet över Hernö Gin, som fortsätter att kamma hem de stora priserna i världens största tävlingar, intensifieras med London Dry Gin Trophy 2017 i IWSC. Priset är en riktig tungviktare som väger tyngre än guld i tävlingen.

”Det är en mycket stor ära för oss. Med London Dry Gin Trophy 2017 gör vi en Grand Slam som summerar tre år av topplaceringar i tävlingens olika kategorier och befäster vår position som världens bästa gin”, säger Jon Hillgren, Master Distiller och grundare av Hernö Gin.

Rosat samarbete och fler topplaceringar
Utöver London Dry Gin Trophy 2017 får Hernö Gin även två guld och drygt tio silver- och bronsplaceringar i tävlingens övriga kategorier med sina övriga produkter. Dessutom har det vinnande bidraget som är en produkt av samarbetet mellan Hernö Gin och That Boutique – Y Gin Companyförärats även med ett guld.

”Denna London Dry Gin som skapas i vårt destilleri i Dala har ros som smaksättare i stället för älgört och innehåller en skvätt av vår Juniper Cask. Den säljs i dag endast i England och marknadsförs under namnet Hernö Swedish Rose Gin”, berättar Jon om samarbetet.

Hernö Gin vann också nyligen en uppsjö av Masters- och guldmedajer i Global Gin Masters samt bästa design i The Drink Business Awards.

Vill förse världen med den goda smaken
I dag exporterar Hernö Gin sina produkter till sjutton länder och når sin trogna hemmamarknad via Systembolaget i hela landet.

”Vi vill förse världen med den goda smaken av ett gin skapat med omsorg om detaljerna och känsla för hantverket. Fler och fler efterfrågar våra produkter, så vi räknar med att fortsätta växa såväl internationellt som här hemma i Sverige”, avslutar Jon.

Faktaruta:

Tre år av framgångar i IWSC

  • 2015 Contemporary Gin Trophy, Hernö Juniper Cask Gin.
  • 2016 Gin & Tonic Trophy, Hernö Gin.
  • 2017 London Dry Gin Trophy, Hernö Swedish Rose Gin.

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login