Gotland Whisky släpper ny ekologisk whisky – Isle of Lime Midaik

Av den 28 maj, 2018
Isle of Lime Midaik - är Gotland Whiskys andra publika whisky.

Den första juni släpps en ny utgåva av Isle of Lime från Gotland Whisky på Systembolaget. Den här gången har den ekologiska och lokalt producerade maltwhiskyn fått namnet Midaik – en mytomspunnen plats på södra Gotland, känd för sina två uråldriga ekar.

Namnet passar extra bra med tanke på att Midaik uteslutande består av whisky som lagrats på amerikanska ekfat, säger Gotland Whiskys VD Anders Stumle. Midaik är även en tribut till vår unika råsprit, du kan verkligen känna de karakteristiska smaker som vårt ekologiska och närproducerade korn ger.

Isle of Lime Midaik säljs i Systembolagets butiker på Gotland, men finns även tillgänglig i beställningssortimentet. Totalt finns 13 500 flaskor till försäljning.

När Gotland Whisky för ett år sedan släppte sin första publika utgåva av Isle of Lime – Roma – använde man med framgång samma försäljningsstrategi. Då ringlade köerna långa utanför Systembolaget på release-dagen och på bara sex veckor var hela utgåvan slutsåld.

Med tanke på förra sommarens succé har vi utökat upplagan för att alla gotlänningar och sommargäster ska få chansen att köpa en flaska. Varför inte som en speciell souvenir för den som besöker vår underbara ö, säger marknadschef Björn Pettersson.

Sedan 2012 tillverkar Gotland Whisky omkring 20 000 liter råsprit om året. Företaget har över 2 250 aktieägare som följer utvecklingen av bolaget med stort intresse.

Hela den KRAV-märkta tillverkningsprocessen sker på ön, med lokala råvaror och utan artificiella tillsatser. Whiskyn är inte heller kylfiltrerad. Allt för att framhäva de naturliga smakerna.

För oss har det alltid varit viktigt att hålla högsta kvalitet i alla delar av produktionen. Vi har aldrig tullat på varken maskiner eller råvaror. Dessutom är vi måna om att vara självständiga och har därför inga lån, skulder eller större investerare som aktieägare, avslutar Anders.

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login