Görel Crona som Selma Lagerlöf till Ullergården

Av den 29 september, 2019

Lördag 26 oktober kl 19:00 ges föreställningen ”Selmas samlade vrede” med Görel Crona i bygdegården Ullergården i Ullersätter. Föreställningen är en av 13 arrangemang hösten 2019 genom Scenkonst utanför tätort – en riktad satsning i Örebro län för att öka möjligheten att ta del av professionell scenkonst på mindre orter.

”Selmas samlade vrede” är en monolog med text av Margareta Skantze som visar en annan bild av Selma Lagerlöf än den vi är van vid. Vi möter flickan, studenten, författarinnan som är beredd att göra avkall på allt – utom att skriva.

Scenkonst utanför tätort är en riktad satsning med syfte att stärka och utveckla de ideella krafter som verkar på landsbygden, få deras lokaler att bli aktiva kulturella mötesplatser samt öka möjligheten att ta del av professionell scenkonst på mindre orter.

Under hösten 2019 genomförs 13 arrangemang på bygdegårdar, folkets hus och samlingslokaler på olika platser i Örebro län – bland annat ”Stenar i fickan” med Sundborns teater i Sveaborgs bygdegård (Spannarboda) söndag 6 oktober kl 15:00 och Resta bygdegård (Ramsberg) söndag 17 november kl 16:00 samt ”Selmas samlade vrede” med Görel Crona i bygdegårdens Ullergården (Ullersätter) lördag 26 oktober kl 19:00.

» Mer info här «

Kultur | Görel Crona som Selma Lagerlöf till Ullergården
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login