Gör lägenheten redo när du åker bort

Av den 23 juli, 2019

En av fördelarna med att bo i lägenhet är att det är enkelt att resa iväg på semester. Det finns ingen trädgård att ta hand om och du behöver inte känna någon oro för att något i huset ska gå sönder medan du är borta. Det är i princip bara att låsa dörren och åka.

Men det finns några saker du ändå bör göra för att inte behöva tänka på lägenheten där hemma när du är borta. Vi har samlat fem bra tips!

  1. Dra ut alla sladdar och stäng av maskiner. Dels sparar du ström, dels minskar du brandrisken. Glöm inte att kontrollera batterierna i brandvarnaren innan du ger dig av.
  2. Ta på dig tjuvens glasögon. Se till att lägenheten ser bebodd ut även om du inte är hemma. Kanske kan en vän eller granne titta till lägenheten någon gång?
  3. Var rädd om växterna! Ska du vara borta länge kan blommorna och växterna behöva vattnas av någon. Ställ alla blommor tillsammans, för att underlätta, gärna i ett svalt rum som ändå har dagsljus. Självvattnade krukor kan vara ett alternativ om ingen kan komma för att vattna.
  4. Töm kylen på det som kommer att bli gammalt. Planerar du i tid kan du äta upp det mesta innan du åker. Glöm inte heller ta ut soporna innan du ger dig av.

Har du någon prenumeration som behöver pausas? Behöver du tacka nej till reklam när du är borta? Se till att brevlådan inte blir full eller att det ligger en stor hög med post på hallmattan, om du har insyn. Det är ett tydligt tecken på att ni är bortresta.

Resa | Gör lägenheten redo när du åker bort
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login