Goose Island lanserar prisade ölsorter på svenska marknaden

Av den 23 oktober, 2018

Chicagobryggeriet Goose Island tar plats på den svenska marknaden och lanserar ny tre nya ölsorter i Sverige; Goose Honkers Ale, Goose IPA och Goose 312 Urban Wheat Ale. Goose IPA kommer till Systembolagets beställningssortiment den 23 oktober, medan Honkers Ale och 312 Urban Wheat Ale finns att beställa från och med idag. Alla tre ölsorter finns redan att köpa på utvalda barer och restauranger i Sverige.

Allt började när Goose Islands grundare, ölälskaren John Hall, åkte på en inspirationsresa till Europa under 80-talet. Med sig tillbaka till Chicago hade han inte bara tanken om att USA förtjänade en bättre öl, utan även en nyfikenhet kring hantverksbryggd öl och hur det skulle funka i praktiken. Han startade ett litet lokalt bryggeri i Chicago med namnet Goose Island och bryggeriet har sedan dess bara vuxit sig starkare. Idag har Goose Island världens största humlefarm och brygger årligen över 45 olika typer av öl.

Nu gör Goose Island entré på den svenska marknaden med tre nya listningar på Systembolaget:
Goose Honkers Ale
, 4,3% alkohol, är Goose Islands mest ikoniska öl och det första som tillverkades i Chicago på 80-talet. Ölet, som är döpt efter Johns fru Patricia Honkers, är ett så kallat ’English bitter’ med smaker som påminner om en klassisk engelsk pale ale. Honkers Ale vann guld i kategorin Everyday Ale British Style på årets upplaga av Stockholm Beer & Whiskey festival.

Pris: 20,90 SEK. Artikel-nummer: 83567-03.
Finns i Systembolagets beställningssortiment från och med nu.

Goose IPA, 5,9% alkohol, har vunnit flertalet priser på amerikanska ölfestivaler för sin balanserade smak och friska citrusarom. Även denna öl har sitt ursprung i England, men får sin starka karaktär av malt och en blandning av engelsk och amerikansk humle.

Pris: 22,90 SEK. Artikel-nummer: 84936-03
Finns i Systembolagets beställningssortiment från och med 23 oktober.

Goose 312 Urban Wheat Ale, 4,3 % alkohol, är ett amerikanskt veteöl med en lätt och somrig smak som tilltalar både lager- och ale-drickare. Namnet är inspirerat av Chicagos riktnummer 312 och även detta öl är prisat på amerikanska ölfestivaler.

Pris: 21,50 SEK. Artikel-nummer: 84106-03.
Finns i systembolagets beställningssortiment från och med nu.

Alla tre ölsorter hittas redan på utvalda barer och restauranger och kommer att finnas i Systembolagets beställningssortiment från och med idag respektive den 23 oktober.

Mat & Dryck | Goose Island
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login