Glögg | Triss i glöggnyheter från Saturnus

Av den 10 september, 2016

Triss i glöggnyheter från Saturnus – Vår finaste, Årets premium och lekfulla ränder.

Familjeföretaget Saturnus presenterar i år sitt starkaste sortiment någonsin. Tre spännande och innovativa nyheter i dagligvaruhandeln och fem starka utmanare på Systembolaget. Det skånebaserade företaget har tillverkat den värmande vinterdrycken sedan 1893 och är idag Sveriges äldsta och största glöggproducent.

Varje år lanserar Saturnus nya glöggsorter med både innovativa och mer traditionella smaker, med och utan alkohol. I år är inget undantag.

”Vi kan glögg och fortsätter att driva marknaden tack vare vår genomgående höga kvalitet, attraktiva sortiment och det faktum att vi har kunskapen och modet att våga experimentera med smaksättningar och format. Det här gör att vi kan erbjuda både nytänkande produkter som lockar den nyfikna konsumenten och klassiska smaker för den som vill ha mer traditionella glöggsmaker, säger Louise Ahlander, produktchef på Saturnus.

Här är årets glöggnyheter från Saturnus för dagligvaruhandeln. Årets fem nyheter på Systembolaget kommer att presenteras under morgondagen (9/9-2016).

Vår finaste glögg – årets prestigenyhet
Vår finaste glögg är en välbalanserad och exklusiv glögg i ny, mindre flaska, perfekt för det mindre hushållet. Den bygger på noga utvalt vin och extrakt framtagna från fikon och russin för extra fyllighet och karaktär, klassiskt kryddad med nejlika, kanel och ingefära. Serveras rykande varm, gärna tillsammans med vällagrad ost, kryddiga pepparkakor och brända mandlar!

Årets premium – med smak av åkerbär
Årets Premium är en exklusiv glöggserie som hämtar inspiration från svensk natur. Förra årets nyhet, Glögg med smak av havtorn, gjorde succé och blev mycket uppskattad. I år har Årets Premium smak av norrländska stoltheten åkerbär som växer i nordliga kusttrakter och fjällmarker. Bärens mustiga smak bildas under sommarmånaderna och ger glöggen en spännande och fyllig karaktär. Servera den rykande varm!

Polkagrisglögg – en ny julklassiker och årets snackis
För att skapa årets smaksatta alkoholfria glögg har Saturnus samarbetat med Grenna Polkagriskokeri för att blanda klassisk kryddig glögg med smaken av lite galna och mycket lekfulla polkagrisränder kokade på Amalia Erikssons originalrecept från 1859. Lika god att avnjuta rykande varm som frostigt kall med en isbit!

– Vårt breda sortiment, tillsammans med våra nyheter på Systembolaget, gör att vi kan erbjuda en glögg till varje glöggälskare vid alla tillfällen, avslutar Louise Ahlander.

Saturnus Glögg 1893

  • NYHET – Vår Finaste, 2,2%vol, 37,5cl, cirkapris: 24kr
  • NYHET – Årets Premium, Åkerbär, 2,2%vol, 50 cl, cirkapris: 29kr
  • NYHET – Polkagrisglögg, alkoholfri, 50 cl, cirkapris: 29kr
  • Hallon & Lakritsglögg, alkoholfri, 50 cl, cirkapris: 29kr
  • Glögg utan tillsatt socker, 2,2%vol, 75 cl cirkapris: 26kr
  • Ekologisk glögg, alkoholfri, 75 cl, cirkapris: 32kr

Mat & Dryck | Glögg
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login